Adam med diplom på scen framför bioduk
Adam fick ett utvecklingsstipendium på 500€ på prisutdelningen på The Shift Film Festival Foto: Philip Driessen

Adam fick ett oväntat utvecklingsstöd på Director's Village

Adam Startsmark var FilmClouds deltagare i utvecklingsprogrammet Director's Village i Nederländerna.

 

Förra veckan när vi andra var på Frame Filmfestival så var istället Adams Starsmark i Heerlen i Nederländerna på syskonfestivalen The Shift Festival och deltog i programmet Director's Village. I programmet möttes åtta stycken kortfilmsregissörer från åtta partner i Screen Talent Europe nätverket. Director's Village var ett program på fyra dagar och hade fokus på manusutveckling, regivision och arbetet med skådespelare. Coacher i programmet var filmregissörerna Sofia Norlin och Janneke van Heesch.

Adam utvecklar nu en ny kortfilm och det är den han har med sig ner till Heerlen och arbetar med i programmet. Hans tidigare kortfilm Låt det Brinna, prisades med guld i Individuella klassen på Sveriges kortfilmfestival tidigare i år och den fick en andra plats i Tungviktsklassen samt Bästa manus på Novemberfestivalen i fjol. Filmens producent, Josefine Rapp fick även hösten 2019 FilmClouds projektstöd för utvecklingen av filmen, och hon deltog även med den i programmet Prodda. 

Adams resa till Heerlen gick med tåg via Malmö, Hamburg, Essen, Mönchengladbach och Herzogenrath. Under veckans program fick han pitcha, bena i strukturen, öva scensättning, repa med skådespelare och bo på flott hotell. Sista dagen hade festivalen sin prisutdelning och Adam kallades upp på scen och fick helt oväntat ett utvecklingsstipendium på 500€. Men, allt det där är det bättre att ni läser om i hans egna ord. Läs Adams blogg här.