prisdiplom

Det gick bra för Västsverige på Sveriges Kortfilmfestival

Grattis till fina priser i Sveriges Kortfilmfestival 2022!

 

Det gick bra för filmare härifrån i årets upplaga av Sveriges Kortfilmfestival. Guld till en som fått FilmCloud projektstöd, Guld till en examensfilm från HDK-Valand och en hel del andra valörer och Bästa-utnämningar. Ibland vinnarna hittar vi flera som tidigare fått FilmCloud projektstöd eller deltagit i FilmClouds aktiviteter.

I Sveriges kortfilmfestival tävlar man i bl a klasserna Individuella klassen eller Filmskoleklassen. Festivalen ägde rum 1-3 april på Indio Studios i Stockholm och förutom kortfilmsprogram så kunde man ta del av film- och forskarsamtal, SM i Minutfilm, prisutdelning och mingel i biografbaren.

I den Individuella klassen gick guld till Låt det brinna av Adam Starsmark som är producerad av Josefine Rapp som 2019-2020 var deltagare i vårt utvecklingsprogram Prodda och 2019 fick FilmCloud projektstöd för filmen. Charleen Grots som spelar i filmen tog hem Bästa Huvudroll.
Silver i klassen gick till Lärarlyftet av Sebastian Johansson Micci som tidigare gått på HDK-Valand och varit med på Uppsala talangdagar och Talangdagarna på Fårö. Sebastian prisades även tillsammans med Linia Billa Ljöstad, som deltagit i Prodda, för Bästa Cast.
Bronset gick till Flyttfåglar av Lisa Meyer som även hon tidigare fått FilmCloud projektstöd och nu deltar i vårt gemensamma program med Film i Väst, Five 4 Fiction. Även hon har gått på HDK-Valand. I filmen spelar Avesta Nabey som prisades som Bästa Barnskådespelare. I individuella klassen delades det även ut pris för Bästa Regi som gick till André Vaara som gjort filmen Älskling och som fick vårt projektstöd Voices i höstas.

I Filmskoleklassen gick Guld till Lina Berger för Inifrån Akvariet som är hennes examensfilm från HDK-Valand. I filmen spelar Souki Dahlberg och Rafah Al-Tamimi som prisades med Bästa Huvudroller. Klasskamraten från HDK-Valand, Jasmijn Kooijman tog Silver, Bästa Manus, Bästa animation för sin film Dansa min Docka. Heter det kanske Hattrick?

Grattis till alla pristagare! Hoppas att jag inte glömt någon? Vill du se all pristagare så hittar du dem på Sveriges Kortfilmfestivals sida