Filmbryggan

Filmbryggan f d Bergsjöns Kultur- & Mediaverkstad (KMV) är en ideell förening som utbildar, utvecklar och skapar film med unga filmtalanger, filmintresserade och professionella filmskapare.

Filmbryggan arbetar i många av sina projekt med att brygga över glappet mellan oetablerade unga filmare och etablerade professionella filmare. Där produktion och utbildning går hand i hand för att på olika sätt stärka unga filmare.

Har du ett eget filmprojekt?

Filmbryggan kan då stötta dig på flera olika sätt, exempelvis genom processtöd, coachning och handledning från idé till färdig film, med utbildning, med lokal och viss teknik. Kontakta gärna oss för mer information om hur Filmbryggan kan bistå dig.

KMV (numer FilmBryggan) grundades år 2000 som del av storstadssatsningen, men ombildades till ideell förening 2003. Sedan starten har Filmbryggan genomfört ett flertal lyckade projekt med allt från radio, böcker, kort- och novellfilmer till dokumentärfilmer och långfilm. Exempel på projekt är Mobila filmskolan och Unga filmarbetare på väg där långfilmen Jävla pojkar var en del av slutresultatet.

Kontakt: Shaker K Tahrer 0706-321614 eller Niklas Lundin 0706-321646, 

info@filmbryggan.se