porträtt perla Heiefort

Ta några extra inklippsbilder!

Perla Heiefort tävlar med sin film Fruktkött på Novemberfestivalen

Frame presenterar under hösten alla pristagare på Frame Filmfestival 2021 och denna krispiga höstdag har vi fortsatt fokus på de fyra filmer som tävlar på @novemberfestivalen 19 – 20 november. 

Idag är det dags för Perla Heiefort som med sin film Fruktkött tävlade i kategorin Mellanvikt och vann Bästa film @kulturungdom pris. Perla vann också @filmcloud.se PITCH, ett pris som består av 25.000 kronor och 3 dagars kamerapaket med LED ljuspaket för filmidén Lika, Olika 

Juryns motivering  

Med stilsäker hand tar filmskaparen med publiken på en skräckfylld, humoristisk och makaber resa där ett trovärdigt skådespeleri och en detaljrik och finurlig ljudbild lockar med oss in i en psykotisk värld. En magstark och originell film.   

FilmCloud PITCH juryns motivering 

I denna pitch drogs vi ögonblickligen in i filmens visuella värld där komplexa samtidsfrågor förmänskligas i mötet mellan två personer, till synes varandras motpoler. 
Juryn ser fram emot att se en film där regissören, på ett vidsynt sätt, utmanar våra ofta stereotypa och snäva sätt att se på varandra. 

Vad har du för tips till andra filmare? 

- Ta några extra inklippsbilder. Man vet aldrig när man kan behöva det i klippningen. Jag önskar ofta i efterhand att jag hade mer filmat material.