Man och kvinna med diplom. Samt bild på sovande butiksbiträden.
Bild från prisutdelningen: Camilla Lindberg

Planera långsiktigt med flera projekt som överlappar

Frame presenterar under hösten alla pristagare på Frame Filmfestival 2022. Inför Årets kostaste dag = kortfilmsdagen, är det dags att presentera Samir Arabzadeh som kammade hem priset för Bästa film i kategorin 27+ och DocLounges pris för bästa dokumentärfilm med sin film Powernapper's Paradise

 

Priset för Bästa film 27+ består av en produktionsinsats till ett värde av minst 75.000 SEK finansierat av Film i Väst och Shoot&Post, en ackreditering till Göteborg Film Festival 2023 och den vackra originalskulpturen av Nana G Seydani. 
DocLounges pris består av en visning på DocLounge Malmö dit vinnaren också bjuds för att presentera sin film. 

Juryns motivering 

Juryn blev fascinerad, överraskad och berörd av denna suggestiva historia som regissören med samvete, sårbarhet och respekt lotsar oss igenom. Vi rör oss genom lager efter lager av vardagliga betraktelser och personliga röster för att mjukt landa i en folksjäl. En engagerande film med spännande tematik, gjord med hantverksskicklighet och ett slående visuellt uttryck gör att juryn ”wants to work to make this director richer”.

DocLounges motivering 

En dokumentär där filmens alla komponenter samarbetar; där tempot i det meditativa fotot går hand i hand med sina snoozande subjekt; där budskapet förstärks av lågmälda snarkningar ovanpå ett sorl från en brusig stadsmiljö; och där ett sömnigt kulturellt fenomen hittats och använts för att ge en vaken kommentar kring vår kapitalistiska samtid och västvärldens syn på arbete och produktivitet. 

Vad har du för plan för hur du skall använda priset Samir? 

- Jag vet inte. Haha. Jag har flera projekt i utveckling men inget med producent Kristina Meiton. Eftersom vi gjorde Powernapper's Paradise tillsammans vill vi även använda priset till ett projekt som vi gör ihop. Så vi brainstormar för tillfället. Vi vet att det kommer att bli en kort dokumentär. Men vaaad ska den handla om? 

Har du något tips till andra kortfilmare? 

- Det kommer ta lång tid. Acceptera det och använd det till din fördel. Planera långsiktigt med flera projekt som överlappar. 

Vill du se Powernapper´s Paradise i salong? I vår visas den på DocLounge i Malmö. Redan nu finns den att se på SVTplay