Glad kvinna med diplom och blommor
Bild från prisutdelningen: Camilla Lindberg

Jag hoppas hitta en person som jag kreativt både kommer utmanas och inspireras av!

Frame presenterar under hösten alla pristagare på Frame Filmfestival 2022. Inför tredje advent är det dags att presentera den starkt lysande filmaren Evelina Jacobsson som vann WIFT´s regipris med sin finstämda film I drömmen, so long.

 

Evelina Jacobsson vann WIFT´s regipris med I drömmen, so long.

WIFT’s regipris består av ett års medlemsskap i WIFT samt mentorskap i regi där vinnaren väljs ut bland kvinnliga regissörer och producenter i Tungvikt och 27+. 

Juryns motivering 

Med säker hand tar regissören oss med på en suggestiv kväll som vibrerar av antydningar och undertryckt längtan. En finkalibrerad blick på det subtila och trevande som träffar mitt i prick. 

Vad betyder mentorskap för dig? 

- Det betyder väldigt mycket att få denna möjlighet genom Wift och Frame! För mig är mentorskap ett så bra sätt att kunna styra sin utveckling och sitt arbete i den riktning som en själv vill! Jag hoppas hitta en person som jag kreativt både kommer utmanas och inspireras av! 

Vad har du på gång nu? 

- Just nu är jag i postproduktion av min nästa kortfilm, ett Gbg-baserat spårvagn- och kärleksdrama. Sedan utbildar jag mig även till producent och kommer snart gå ut på praktik vilket ska bli så kul!:)

Lycka till med det!