Glad kvinna med diplom och blommor. Utdrag ur animerad film
Bild från prisutdelningen: Camilla Lindberg. Bild ur "Dansa min docka".

Hitta ett sammanhang med roliga personer som du kan be om feedback

Frame presenterar under hösten alla pristagare på Frame Filmfestival 2022. Idag börjar Novemberfestivalen och vi presenterar filmaren som vann bästa film i kategorin Tungvikt på Frame Filmfestival

 

Vi vill stolt presentera Jasmijn Kooijman, som med sin poetiska, politiska och humoristiska film Dansa min docka, vann pris för bästa film i kategorin Tungvikt och Mediapoolens filmpris på Frame. 

Priset för bästa film består av ett stipendium på 10.000, originalskulptur av Nana G Seydani, medlemskap i Oberoende Filmares Förbund, direktkvalificering till Novemberfestivalen 2022 och en ackreditering till Göteborgs Film Festival 2023. 
Mediapoolens pris består av 3.000 i cash och distribution med tillhörande handledning i Mediapoolens kanaler.

Juryns motivering

Ett stort litet filmkonstverk utfört med värme, medmänsklighet och humor, samtidigt som filmen med brutal autenticitet närmar sig det allra mörkaste i vår tids Sverige. Med imponerande detaljrikedom, överrumplande konkretion och fantastisk dialog får vi nya perspektiv på ett system som måste förändras.

Mediapoolens motivering 

Att leva i ovisshet och väntan på ett beslut som kommer att förändra hela din livssituation är svårt. Mediapoolens pris går till en film som väcker många tankar om vad som händer med en människa när hoppet sviktar och framtiden är otydlig. Det är en film om Väntan, Maktlöshet och Oro. Om Livskvalitet och Värdighet, om Vänskap och Empati. Om Mänskliga rättigheter och Byråkrati. Om Meningsfullhet och Kösystem om Tillhörighet och Frihet.  

Har du några planer på hur du skall använda dig av priserna?? 

- Jag ska spara ihop till en ny klippdator! Jag klipper just nu på en lång dokumentär och längtar efter att jobba på en dator som inte fastnar så fort jag öppnar mitt premiere projekt!

Vad har du för tips till andra filmare?

- Hitta ett sammanhang med roliga personer som du kan be om feedback! Ibland är det ensamt att jobba med film och såklart finns det många perioder av tvivel kring ens projekt. Det blir så mycket lättare att fortsätta jobba när det finns andra människor att bolla med. Hitta dom du litar på och som kan påminna dig om varför du ska göra din film när du själv glömmer bort det! 

Lycka till på Novemberfestivalen!