Glad man med diplom

Den här filmen handlar om mitt Sverige

Frame presenterar under hösten alla pristagare på Frame Filmfestival 2022. Först ut är Azad Larki, som som tävlade med filmen Nummer 11 och mottog pris från ABF Göteborg, Folkets Bios distributionspris och Publikens pris. Stort grattis Azad!

ABF Göteborgs motivering: 

"Bild, ljud och skådespeleri används skickligt för att gestalta det skrämmande i att vara fångad i ovisshet. Det är en smart dramaturgi som för oss genom huvudpersonens tillvaro där oförmågan att påverka och bestämma över sitt eget liv gör sig ständigt påmind." 

ABF´s filmpris är ett stipendium om 10 000 kr 

Folkets Bios motivering:

”En film som lyckas engagera oss genom sin effektiva skildring av den kamp det är att lämnas utanför samhället medan vi får följa Maryam i sin väntan på svar från Migrationsverket.” 

Priset innebär att filmen får online-distribution tillsammans med Folkets Bios andra filmer hos streamingtjänsten Draken Film.

Efter Azads tal var inte ett öga torrt. Vi fick lov att dela det här:
-"Jag står framför er, stolt som en representant till en ny klass i Sveriges samhälle. En klass som Migrationsverket har skapat under senaste tider i vårt segregerade samhälle med deras orättvisa migrationspolitik. Jag presenterar en klass som inte får någon samhälles skyddsnät eller what so ever. Asylsökande och de papperslösa folk som vi kan lätt missa eftersom de så utsatta att de inte ens får möjlighet att ta sig SFI och lär sig språket eller de gömmer sig från polisen att inte bli utvisad till ett land som de har redan flytt ifrån. Folk som bli utnyttjad av arbetsgivarna som svart arbetare. Den här filmen är till de och alla andra som lever i denna orättvisa situation. Denna filmen är till er. Eller så att säga till oss. Jag kom till Sverige för tre år sen som en asylsökande och denna film är mitt försök att belysa saker som jag såg och upplevde som vanliga svenska medborgare missade lätt. Den här filmen handlar om mitt Sverige."