Balder Ljungren med diplom
Stillbild ur filmen. Foto prisutdelning: Camilla Lindberg

Jättekul att folk har sett filmen och gillat den

Frame presenterar under hösten alla pristagare på Frame Filmfestival 2022. I veckan kom Balder Ljunggren förbi och hämtade diplomet.

 

Balder vann publikens pris i kategorin konstfilm som han fick för sin film Two guys have an epic debate about anonymity in public spaces [[INTELLECTUAL CONTENT]]

Vad betyder priset för dig? 

- Det betyder mycket. Jag går andra året på HDK Valand Film och har pratat om filmen där, men det är alltid intressant att komma utanför skolans väggar och möta en publik. Jag bad inte någon att rösta på min film så utifrån det är det jättekul att folk har sett filmen och gillat den.

Vad har du på gång nu? 

- Dels så har jag klippt på Konst AB’s senaste långfilm Vernissage hos Gud. Sedan är jag regiassistent på John Skoogs kommande långfilm Värn. (En fortsättning på kortfilmen med samma titel som vann gff’s kortfilmspris Startsladden 2015 reds. anm.) 
För egen del arbetar jag med manus till min mittfilm på HDK Valand. Den heter Vrå och handlar om vad som händer med människor som upplever något som inte går att förklara. Den kommer spelas in med 360 kamera och skall vara klar våren 2023.

Stort grattis Balder och lycka till med Vrå och allt annat du arbetar med önskar Frame Filmfestival!