Båthus i skärgårdsmiljö
Bildtext: Hindö hamn. Fotograf: Britta Andersson

Archipelago Script Lab - 2024

Utveckla ditt manus med stöd av manusförfattaren Karin Arrhenius på Hindö i Sankt Annas skärgård 

 

Nu letar vi efter dig som vill utveckla din filmberättelse tillsammans med andra i skrivarfasen. Vi erbjuder plats i programmet som leds av manusförfattaren Karin Arrhenius under 5 dagar på Skärgårdsön Hindö i Sankt Annas inre skärgård i Östergötland.

Totalt 7 projekt deltar och kursen riktar sig främst till manusförfattare, men du kan också vara producent eller regissör med skrivarambitioner som vill utveckla ditt manus. FilmCloud kan som partner i Archipelago Script Lab erbjuda plats på detta program som arrangeras av Film i Öst. 

Archipelago Script Lab genomförs nu för sjunde året i rad och har som ambition att kompetensutveckla i storytelling. Du söker med en idé som du har under utveckling. Du kan vara i början av utvecklingen eller längre kommen. Alla genrer och format är välkomna – kortfilm, tv-serie eller långfilm; fiktion, animation eller hybrid så länge det är manusbaserat. Fokus under dagarna är eget skrivande, handledning med feedback och nätverkande med andra författare.

I enkel skärgårdsmiljö

Här får du möjlighet att utveckla din berättelse på en ö i skärgården avskärmad från vardagens brus. Boendet är spartanskt med utedass och enklare dusch. Det finns havsbad, bastu, kajaker och vacker natur att promenera eller springa i för den som vill. Får och hund finns på gården där kursen hålls.

Kostnad

Archipelago Script Lab är avgiftsfritt. Resa, mat och boende ingår, men räkna med lite fickpengar och någon bussbiljett. Information om detta får du om du blivit antagen.

Vem kan söka

Du kan söka om du bor i någon av regionerna som är med i samarbetet. Som boende i Västra Götaland kan du som är över 18 år söka på denna sida genom FilmCloud. (Om du bor i annan region som är med i samarbetet, besök respektive hemsida.) 
Vi tänker oss att du skrivit kortfilm tidigare eller har motsvarande erfarenhet. FilmCloud har ingen övre åldersgräns för att söka, men du definierar dig som en filmskapare i utveckling.
 

Ansökan

Du söker med synopsis eller treatment om du arbetar med längre format och adderar manus om du söker för kortfilm. I konceptbeskrivning eller text om din filmidé beskriver du var du befinner dig i processen eller utvecklingen. Motivera gärna din ansökan med tankar om vad du behöver utveckla och vad du kan tänka dig att vinna på att delta i workshopen. Bifoga även cv och länk till tidigare filmer/produktioner om du har sådana. Detta för att ge oss en bild av vem du är och var du befinner dig i din utveckling.

Övriga sökande

För sökande från samarbetande regioner, samt hur du söker kan du läsa på respektive filmregions hemsida, se under länkar.

Workshopen är ett samarbete mellan FilmCloud/Västra Götaland, Film Stockholm/Stockholm, Kulturenheten/Region Uppsala, Film i Skåne/Region Skåne, Film i Dalarna/Region Dalarna, Filmregion Sydost samt Film i Öst/Region Östergötland med stöd från Svenska Filminstitutet.

      

Deadline ansökan
Datum workshop

22 aug - 26 aug 2024

Torsdag 22 aug resdag
Måndag 26 aug resdag

Plats

Skärgårdsön Hindö
i Sankt Annas skärgård
sanktannabb.se

Deltagare

Ca 7 deltagare. FilmCloud kan erbjuda en plats i programmet.

Kostnad

Archipelago Script Lab är gratis om du blir antagen.
Vissa kostnader kan tillkomma.

Kontakt

Kontakt om programmet:
Sebastian Sas
Sebastian.sas@regionostergotland.se
För frågor om ansökan:
Martin Hammar
martin.h.hammar@vgregion.se

Ansökan