bild på boken “Methods for Film Talent Development”

Metodbok för talangutveckling släppt!

FilmCloud på Förvaltningen för kulturutveckling är med i nätverket Screen Talent Europe. Nu har vi precis lanserat en bok om metoder för talangutveckling i film.

 

Boken “Methods for Film Talent Development” är producerad av Screen Talent Europe med stöd från Nordic Culture Point.

Inom nätverket Screen Talent Europe hjälper och vägleder inte mindre än 16 partners årligen filmskapare att ta steg framåt i sina karriärer. Vi lanserar nu den första boken någonsin om metoder för utveckling av filmtalanger inom icke-formell utbildning. Boken är som en receptbok där du kan hitta olika formera aktiviteter, stöd och erbjudanden som används för att utveckla unga filmare. Låt dig inspireras av metoder, utbildningsaktiviteter och stöd, och känn dig sedan fria att som vilken kock som helst, utveckla recepten.

Visionen för Screen Talent Europe är utbyte av kunskap, erfarenheter och metoder mellan partners genom samarbeten, nätverksmöten och konferenser. Syftet med dessa samarbeten är att utveckla icke-formella utbildningsmetoder i europeiska filmverkstäder och skapa medvetenhet om behovet av utbildning och möjligheten att skapa film även vid sidan av de formella filmutbildningarna. 

Boken riktar sig till filmverkstäder och filmutvecklare och kan läsas av de som arbetar med att stödja unga filmare i utveckling. Läs boken genom att klicka på bilden. Du tas vidare till publiceringsverktyget issuu.

PS. Vi har några fysiska böcker. Kontakta Martin Hammar.