tre bildrutor ur filmer

Lokala korta dokumentärer på Doc Lounges visningar i höst

Se lokal kort dokumentär på DocLounge

Nu är det klart vilka filmer som visas på höstens visningar.

DocLonge Locals är ett initiativ att skapa visningstillfällen för lokala dokumentärfilmskapare i Västra Götalandsregionen. Korta dokumentärer visas som förfilm på DocLounges visningar i Göteborg. 

Vi utlyste här en filmanmälan innan sommaren med deadline 15 augusti där de som gjort kort dokumentär kunde få chansen till en visning. DocLounge gör urvalet och nu har de följande visningar:

13 sep visas Tuffa tider, av Astrid Askberger

I en källare på Herkulesgatan i Göteborg packas 100 matkassar per vecka och delas ut till människor som inte får ekonomin att gå ihop. Vi påminns vi om hur behovet av denna hjälp ökar i samhället samtidigt som mycket annat stramas åt.

27 september visas  Liv, av Annika Ivarsson

Liv har sen länge tröttnat på att arbeta i filmbranschen och söker efter något annat. På en borgerlig officiantkurs träffar hon en kvinna som är begravningsentreprenör. Liv blir nyfiken när kvinnan säger att det är det roligaste jobbet hon har haft. En film om att livet inte alltid blir som man tänker sig och om att drömma om att bli begravningsrådgivare i Borås.

7 november visas Pissehissen, av Johan Bodell

En film om en hiss som luktar piss. I stadsdelen Bergsjön i Göteborg finns en hiss som går från spårvagnen upp på ett närliggande berg. Sedan den byggdes i början av 70-talet så har den kallats för Pissehissen, då det alltid luktar urin i den.

FilmCloudmedlemmar har 20 kr rabatt på DocLounges visningar

En Locals kortdokumentär skall vara: Max 15 minuter lång, max två år gammal och gjord av en filmskapare född eller bosatt i Västra Götalandsregionen och/eller att filmen är producerad i Västra Götalandsregionen.

Doc Lounge Locals görs med stöd av Västra Götalandsregionen