Filrutor från fyra filmer

Locals kortdokumentärer på DocLoungs visningar

Se lokal kort dokumentär på DocLounge


Nu är det klart vilka filmer som visas på vårens visningar.


DocLonge Locals är ett initiativ att skapa visningstillfällen för lokala dokumentärfilmskapare i Västra Götalandsregionen. Korta dokumentärer visas som förfilm på DocLounges visningar i Göteborg. 

Vi utlyste här en filmanmälan i januari med deadline 13 februari där de som gjort kort dokumentär kunde få chansen till en visning. DocLounge gör urvalet och nu har de följande visningar:

Några av oss får...
Regi: Åsa Janson

kvinna skriver bröstcancer på arm
Visas 8 mar

I denna poetiska kortdokumentär får vi följa med i känslorna kring ärret efter ett förlorat bröst och det helande i en delad ritual. 

Farväl till en spelare 
Regi: Jonas Eskilsson

Man sitter vid frukostbord
Visas 22 mar

Jonas minns sin första vän och hur de brukade spela datorspel tillsammans. Men så gled de isär, hördes mer sällan och plötsligt fanns inte längre chansen att återuppta kontakten. En intim och finstämd eulogi till en vän som inte längre finns. 

Dansa min docka 
Regi: Jasmijn Kooijman

animerad lerfigur man
Visas 5 apr

Oroliga asylsökande, arga aktivister och lydiga handläggare i lika underbar som sylvass stop-motion om människorna som alla är fast i migrationsverkets byråkratiska klor.
 

Just Because You Didn't Film Me While I Was Crying Doesn't Mean You're not a Filmmaker
Regi: Astrid Askberger

Kvinna med kamera av wellpapp
Visas 12 apr

En dokumentärfilmare med moraliska kval funderar på sin egen roll och hur nära hon borde gå. Är hon en riktig filmskapare om hon inte alltid löper linan ut?

FilmCloudmedlemmar har 20 kr rabatt på DocLounges visningar

En Locals kortdokumentär skall vara: Max 15 minuter lång, max två år gammal och gjord av en filmskapare född eller bosatt i Västra Götalandsregionen och/eller att filmen är producerad i Västra Götalandsregionen.

Doc Lounge Locals görs med stöd av Västra Götalandsregionen

Nyheter