Jenny, Jakob och Albin visade sina kortdokumentärer på Doc Lounge

Åtta kortdokumentärer visas innan huvudfilmerna på Doc Lounge!

Doc Lounge har nu gjort sitt urval. De fick i februari in långt fler filmer än de vågat hoppas på och presenterar nu åtta filmer som förfilm på sina visningar på Folkteatern i Göteborg. Doc Lounge Locals är ett samarbete med FilmCloud som har fått stöd från Västra Götalandsregionen.

Första filmen visades redan på tisdagskvällen och är en påminnelse om vad högerextrema vindar kan leda till genom att vi korsklipps mellan bilder från en demonstration i Göteborg och nutida lämningar efter förintelselägret i Treblinka, filmade samma dag. Filmarna Jenny L. Wallin, Jakob Eliasson och Albin Abrahamsson var där och möte publiken med sin film 2017.09.30.
– Det var roligt att få visa filmen för en publik som intresserar sig för just dokumentärer och att det var fullsatt på visningen. Också mycket intressant att se Exit: Leaving Extremism Behind, det känns fint att just vår film fick vara förfilm till den. Det passade väldigt bra, säger Jenny Wallin.

2017.09.30 av Jenny L. Wallin, Jakob Eliasson & Albin Abrahamsson.
Vi kastas mellan ett Göteborg, där nazister marcherar på gatorna, och lämningarna efter förintelselägret i Treblinka, där grymheterna fortfarande hänger i luften. 2017.09.30 är en tyst men talande protest och påminnelse om att aldrig glömma vart högerextrema vindar kan blåsa oss. 

Kommande korta dokumentärfilmer är:

Vi två av Love-Erik Hjertberg.
I Love-Erik Hjertbergs känslofyllda bergochdalbana Vi två följer vi två unga syskon genom bubblande förälskelser till brustna hjärtan. Vad hade de gjort om de inte hade haft varandra att söka stöd i? Visas tillsammans med Betty - They Say I'm Different den 25 mars. 

Horan av Carmen Jedrzejack.
På bilresa genom ett Göteborg i skymningsjlus hör vi kvinnors egna röster om att sälja sex. Är hora något en gör eller är det något en är? Visas tillsammans med The Heat - A Kitchen (R)evolution den 2 april.

Allra käraste syster av Clara Noreen.
Vad är det för ett speciellt band som existerar mellan systrar? Clara Noreen ger oss en smart och charmig dokumentär om dem vi har allra kortast stubin med, allra högst tolerans kring och dem vi ibland hatar att vi älskar. Visas tillsammans med Sivandivan den 10 april.

Väggen av Astrid Askberger.
”Vi visste att de byggde något på parkeringen utanför. Vi hade känt hur de pålade och sett hur dörrkarmen och trapphuset spruckit.” I en rappt klippt kortfilm berättar Astrid Askberger historien om hur det är att få en ny vägg tio meter från sitt fönster. Datum: TBA 

Absent Referent av Riikka Gröndahl.
En grupp människor sitter och tittar i din riktning. Ansiktsuttrycken varierar från nyfikenhet till avsky. En del blundar eller vänder bort sina huvuden. Några tittar utan att blinka. I Absent Referent utforskas samspelet mellan människor och djur i en specifik, vetenskaplig miljö, och hur olika människor betraktar och diskuterar den här sortens bilder. Datum: TBA 

Arbetade dagar av Kristina Meiton.
Vad innebär det att leva med ett jobb som kanske inte är ens dröm och varför känns det som att de som är läkare är bättre samhällsmedborgare än dem som jobbar på verkstad? Långsamma drönarbilder sveper över Ringöns industriområde och gör nedslag på några av de arbetsplatser som länge utgjort navet för arbetarstaden Göteborg. Datum: TBA. 

In All Her Ages av Johanna Bernhardson.
Den gamla kvinnan sitter framför väggen där det projiceras bilder från hennes liv. Minnena smeker över hennes rynkiga ansikte och får henne att existera i alla sina åldrar samtidigt, fritt flödande mellan decennier och platser. Datum: TBA