festbilder och logotyp

Vårens kortdokumentärer på Doc Lounge

Från rekord i inskickade bidrag till 8 kortdokumentärer, möt årets Doc Lounge Locals!

Doc Lounge har gjort sitt urval. Efter ett nytt rekord i antal inskickade bidrag presenterades åtta filmer som kommer gå som förfilmer på deras visningar på Folkteatern i Göteborg under våren. Visningarna är redan igång so without further ado, låt oss titta på vad vi har att se fram emot! 

25 februari Rocky Annika Ivarsson : Förfilm till Rudeboy - The Story Of Trojan Records 
Rocky

15-åriga Rocky har slutat gå i skolan, stängt in sig på sitt rum och flyttat hela sitt sociala liv till internet. En dag börjar han chatta med Jackson från Arizona och påbörjar en resa som ska komma att förändra hans liv.
Deltog i Doc Out West 2017.

 


26 februari Metamorfors Clara Olausson : Förfilm till Rudeboy - The Story Of Trojan Records Extrainsatt
Metamorfors

Sven och Tage har spenderat otaliga timmar i de slitna fåtöljerna framför tv-spelet i sin gemensamma lägenhet. Men nu har en tredje person kommit in i gemenskapen och pockar på uppmärksamhet. Metamorfos är en genuin och varm berättelse om manlig vänskap på gränsen mellan ungdomens bekymmerslöshet och vuxenlivets måsten.
Deltog i Doc Out West 2018.

 

3 mars Across the Andes Henrik Dahlbring : Förfilm till XY Chelsea 
Across the Andes

Henrik och Annas pappa var alltid speciell. Men bakom hans lekfulla yttre gömde sig ett mörker som till slut tog över mer och mer. Med skickliga animationer och vackra minnen tecknas historien om en pappa som försvann allt för tidigt och hans två barn som måste leva med sorgen.

 


10 mars Maxigrillen Malin Martinsson : Förfilm till Lessons of Love
Maxigrillen

Varje kväll lyser lamporna inne på Maxigrillen och där inne sitter de och tjôtar gôtt - männen. De tycks ha en kravlös gemenskap som känns befriande. Men hur ska Malin göra för att som kvinna få vara med? Och vad är det egentligen hon söker? Följ med till ett av Göteborgs lokala stammishak för en studie i en alldeles speciell typ av manlig vänskap, bortom bärs, bröl och bollspel.

 

 

 

 

17 mars Coming Back Is Not The Same As Staying Jasmijn Kooijman : Förfilm till The Kingmaker
ComingBack

Två systrar pratar minnen, hemlängtan och nostalgi, men orden känns otillräckliga. Hur beskriver man känslor som är större än ord och hur talar man om tankar när tankarna svävar iväg?

 

 

 

 

 

31 mars The Wedding Cake Monica Mazzitelli : Förfilm till Fat Front Säsongsfinal!
The Wedding Cake

Med hjälp av en mörk och suggestiv ljudbild, en familj playmobil-figurer och en bröllopstårta gestaltas en kvinnas tragiska historia och ett öde som fortfarande är alltför vanligt, världen över.

Nyheter