bilder från filmerna

Hösten Locals-kortdokumentärer på Doc Lounge

Sex korta dokumentärer visas på Doc Lounge

Regionen bubblar av filmisk talang bestående av såväl etablerade filmskapare som debutanter och namn att hålla koll på inför framtiden. I satsningen på lokala filmskapare lyfter Doc Lounge fram film som görs i Västra Götaland eller av filmare från Västra Götaland. En chans att möta en fantastiska publik och för publiken en chans att se den fantastiska film som skapas lokalt! 

Nu presenteras sex filmer som kommer gå som förfilmer på deras visningar på Folkteatern i Göteborg under hösten. På premiären den 31 augusti kastar in oss i en nu förlorad vänskap från början av 2000-talet. En film som lyfter en sorg han bär idag, men är gjord med material som gjordes då. 

Hitta höstens visningar här.


31 augusti Du är alltid 20 Christer Wahlberg


Du är alltid 20

På ett gammalt VHS-band från det tidiga 2000-talet hittar Christer sitt 19-åriga jag. Filmen har de fetaste ljudeffekterna och den coolaste musiken, men 20 år senare väcker den också ett minne av en kall vinternatt och en förlorad vänskap.

Filmen visas som förfilm till Julia&Jag den 31/8, 19:00 på Folkteaterns lilla scen.

 7 september Arbete åt alla Axel Danielson och Maximilien Van Aertryck


Arbete åt alla

Med humor och en nypa kritik skildrar "Hopptornet-filmarna" i denna kavalkad av arkivbilder från 70-talet och fram till idag, hur vårt arbetsliv har utvecklats under de senaste 50 åren.

Filmen visas som förfilm till Raising a School Shooter den 7/9, 19:00 på Folkteaterns lilla scen.

 

 


28 september Eva och Ramona Minka Jakerson


Eva och Ramona

Svenska Eva och Östtyska Ramona möts 1971 i forna Östtyskland. De formar en livslång vänskap, men gränser, murar och storpolitik formar vänskapen och än bär de olösta frågor som är sår i deras relation.

Filmen visas som förfilm till Marisol den 28/9, 19:00 i Folkteaterns foajé.

 

 


5 oktober Hamza Faramarz Gosheh


Hamza

Hamza är uppvuxen i Biskopsgården och som för många andra unga män i förorten har gängen och kriminaliteten hela tiden funnits i periferin och påverkat honom och dem i hans närhet. Men istället för att gå samma tragiska öde till mötes som många av sina jämnåriga hittade Hamza boxningen. Den räddade hans liv och nu vill han vara en positiv kraft i en stadsdel där mörkret fått ta allt för stor plats.

Filmen visas som förfilm den 5/10. Huvudfilm TBA och biljetter släpps inom kort.

 


 

12 oktober Arctic Love Parade Louise Hollerup


Arctic Love Parade

Vi möter några helt vanliga danskar som under delar av sitt liv bott på Grönland. I sin kärlek till denna plats har de samlat på sig en mängd artefakter och souvenirer som de visar upp och utifrån dem startar en reflektion kring arv, historia och nutid. Var dras gränsen mellan kärlek och objektifiering i en relation som byggts på kolonialism?

Filmen visas som förfilm den 12/10. Huvudfilm TBA och biljetter släpps inom kort.

 

 


4 november My name is Refugee Lynn Al Khatib och Hemen Kurda


My name is Refugee

En ung flicka från Syrien söker asyl i Sverige tillsammans med sin far och dokumenterar med kameran en "dagbok". Kameran fångar henne i ångesten och de dagliga utmaningarna, men blir även verktyget för att behålla förnuftet, kampviljan och hoppet.

Filmen visas som förfilm den 4/11. Huvudfilm och biljetter släpps inom kort.


Besök Doc Lounge för fantastiska filmupplevelser i skön miljö.

Nyheter