Louise presenterar sitt filmskapande för de andra deltagarna på Tempo Meet Up. Foto: Hemen Kurda

Kosläpp på Södermalm

Inlagt av: Louise Hollerup 3 Jun 2023

Man skulle kunna tro att två års pandemi kunna bringa med sig en kylig distans i mötet med andra människor. På Tempo Meet Up 2022 kändes det tvärtom. Det kändes som att vi alla hade burit på en längtan efter att få umgås med verkliga, tredimensionella människor. Jag märkte en känsla av glädja hos oss som deltog på Meet Up, så även hos de beslutsfattare och regissörer vi fick träffa. ”Jag kommer tänka på kosläpp när jag ser på dig”, sa programledare på Mello 2022, Farah Abadi, till en av sina finalartister. Och lite så var det nog även på Tempo Meet Up: Kosläpps-feeling på Södermalm.

Tempo Meet Up 2022 bestod av tre intensiva dagar med workshops och branschevenemang. Projektledare för Tempo Meet Up 2022, Hanna Storby, såg till att vi aldrig hade tråkigt och att vi fick med oss hem så mycket som möjligt.

Biosalong med samtalsgäster
Work in progress, en av programpunkterna under festivalen.

En del av programmet gick ut på att lära känna varandra, mänskligt såväl som professionellt. Förutom Hemen och jag från Västra Götaland var där tolv andra deltagare från andra regioner i Sverige. Alla var de duktiga, kompetente och talangfulla människor som liksom vi är på väg in i Sveriges filmbransch. Vi presenterade var och en våra projekt och tog del av varandras processer. Som grupp gick vi även på branschevenamang som Work in Progress, Tempo Pitch och filmsamtal. Dagarna kulminerade med att vi fick träffa nyckelpersoner inom den svenska filmbranschens stöd- och distributionsstrukturer på ett s.k. speeddate-evenemang.

För mig som har haft begränsad tid i Sverige, därav största delen under covid-19, var det underbart att få träffa båda andra filmare och branschpersoner i en relativ informell kontext. Såhär i efterhand känner jag mig peppad och steget till att ta kontakt med t.ex. SFI eller SVT känns mycket lättare än innan. Jag är glad och tacksam för att jag fick åka med och vill starkt rekommendera alla som jobbar med dokumentärfilm att söka till nästa års Meet Up!

Tack FilmCloud och tack Tempo Dokumentärfestival för att ni tagit så bra hand om oss!

Medlemsbloggen

Modet växte på Tempo MeetUp

av: Gäst den 14 mar 2023
Đenana Arapovic åkte på Tempo MeetUp och känner att modet växte   I årets tempo meetup fick ett...

Uppsala Talangdagar... Jag var nära på att inte ens åka.

av: Christian Zetterberg den 17 nov 2022
Christian Zetterberg heter jag och är filmskapare med fokus på barn och ungas berättelser.  Jag...

Många nya övningar, insikter och relationer från Danmark

av: Emelia Hansson den 12 okt 2022
Jag heter Emelia och sökte till Odense Talent Camp för att jag var nyfiken på att träffa andra...

Adams dagbok från Director’s Village i Heerlen, Nederländerna

av: Adam Starsmark den 23 sep 2022
Adam Starsmark var i Heerlen i Nederländerna på Director's Village. Utvecklingsprogrammet Director...

Manus, havsbad och paddle-board.

av: Martin Hammar den 18 aug 2022
Tre dagars manusworkshop i vacker skärgårdsmiljö på Håskö i Östergötland. En inspirerande miljö för...

Världens snabbaste och långsammaste vecka

av: Simone Norberg den 8 jul 2022
När jag måndag morgon satt på den tidiga morgonfärjan mot Visby ångrade jag nästan att jag hade...