Program på festival för producenter 2024 - Svenska Filminstitutet

Utveckla dig som producent på festival!

Filminstitutet har samarbeten med olika internationella festivaler och samproduktionsforum för att stimulera, synliggöra och stärka svensk film. Nu har svenska producenter möjlighet att anmäla sitt intresse till Les Arcs Film Festival, Rotterdam Lab och Berlinalens Visitors Programme.

Rotterdam Lab

När: jan/februari 2023 (5 dagar)
Var: Rotterdams filmfestival
Filminstitutet har möjlighet att nominera en producent att delta i Rotterdam Lab, en workshop för lovande producenter som vill bygga upp ett internationellt nätverk och fördjupa sina kunskaper inom finansiering, sales och distribution. Producenten ska ha erfarenhet av att ha producerat 1-2 kortfilmer, men inte mer än två långfilmer. Deltagaren får tillgång till Cinemart, världens äldsta samproduktionsforum för arthouse-film. Resa och boende ingår ej.

Visitors Programme 

När: februari 2023 (3-4 dagar)
Var: Berlins filmfestival
Fem producenter, utan samproduktionserfarenhet, har möjlighet att delta i Visitors Programme som inkluderar case studies, nätverkande, theme talks, speed matchings med mera. Visitors Programme är en sidosektion till Berlinale Co-Production Market. Ackreditering för hela festivalen eller till Co-Production Market ingår inte. Resa och boende ingår ej.

Svenska producenter som deltagit tidigare: Rotterdam Lab: Frida Mårtensson, Erik Andersson, Sigrid Helleday och Anna Warfvinge; Visitors Programme Berlin: Mirjam Gelhorn, Christian Kielberg, Ann Lundberg, Alicia Hansen, Linus Andersson, Patrick Sobieski och Ylva Olaison.

Anmälan

Mejla din intresseanmälan med några raders personlig motivering och CV, samt vilka eller vilket lab du är intresserad av, till Lina Norberg Johansson, talangansvarig, Filminstitutet: lina.norberg@filminstitutet.se

Sista dag för anmälan: onsdag 11 oktober

Finansieringsforum

Les Arcs Industry Village, som pågår under Les Arcs Filmfestival i franska Bourg-Saint-Maurice, äger i år rum 16-19 december 2023. Deras främsta syfte är att öka synliggörandet av lovande projekt från hela Europa, skapa en plats för nätverkande och stödja nya samarbeten.
Deadline för att söka till work in progress-sektionen är 18 oktober.
Mer information finns här: www.lesarcs-filmfest.com

Euro Connection 2024, som är knutet till kortfilmfestivalen i Clérmont-Ferrand, äger rum 6-7 feb 2024. Det är en plattform för nätverkande och pitchning som syftar till att främja partnerskap mellan europeiska och internationella produktionsbolag kring kortfilmsprojekt. Ansökan görs till Filminstitutet, som väljer en finalist som går vidare till det internationella urvalet om totalt 14 projekt. Sista ansökningsdag 20 oktober.
Läs mer och ladda ner ansökningsformulär här!

Ansökan till Euro Connection mejlas till:
Ami Ekström, filmkonsulent kortfilm och nya format
ami.ekstrom@filminstitutet.se

Deadline ansökan
Deadline Les Arcs W-I-P
Vem kan söka

Producenter

Anmälan

Mejla din intresseanmälan till lina.norberg@filminstitutet.se
Ansökan till Euro Connection mejlas till Ami Ekström