Publikhav
Foto: Nordic Panorama

Nordisk Panorama - Nordic Short Film Pitch 2024

Nordisk Panorama Film Festival

Festivalen erbjuder ett unikt tillfälle att ta pulsen på den nordiska scenen, knyta band med nordiska kollegor, se filmer med beprövade talanger och att vara bland de första att upptäcka nya möjligheter. 

Nordic Short Film Pitch

Med Nordic Short Film Pitch vill NP skapa en möjlighet för kortfilmare från de nordiska länderna att träffas, utbyta erfarenheter och hitta partners för potentiella framtida samarbeten och samproduktioner. Samtidigt träffar de internationella beslutsfattare inom industrin för att vidga sitt nätverk. 

10 stycken nordiska projekt väljs ut och presenteras för en publik av branschfolk, såsom finansiärer, försäljningsagenter, köpare och distributörer, samt producenter som är intresserade av samproduktion. 
Dessutom arrangeras: Kurerade möten för de utvalda projekten; Pitch Lab online med en experthandledare och en branschdag, fullspäckad med fallstudier, möten och rundabordsdiskussioner.

För att vara berättigad måste projektet:

  • Vara max 30 min (kan vara animation, fiktion, dokumentär, hybrid, etc)
  • Vara en självständig nordisk produktion med det huvudsakliga produktionsbolaget från Danmark, Finland, Island, Norge, Sverige, Grönland, Färöarna eller Åland.
  • Vara i utveckling eller tidig produktion och med samproduktionsmöjligheter stödjas med trovärdig nationell, regional eller internationell finansiering
  • Ha tänkt premiär efter Nordisk Panorama Film Festival

Läs mer om ansökan på Nordisk Panoramas sida.

Initiativet skapas i nära samarbete med de nordiska filminstituten och public service-företag och äger rum under Nordisk Panorama Film Festival.

Mer om Nordisk Panorama...

Nordisk Panorama Elevator Pitch

Kan du pitcha din filmidé på 30 sekunder?
Tänk dig att sitta fast i en hiss med en beslutsfattare?
­
Nordisk Panorama initierar hisspitchen, så ta chansen att pitcha för en beslutsfattare på en 30 sekunder lång hissresa.
Om du har en historia i ett tidigt manusstadium eller bara en disposition, kommer du att paras ihop med en beslutsfattare i en hissresa tillsammans. Du kan passa på att se om din idé kan berättas tydligt och koncist i en kort hiss rida. På vägen upp handlar allt om din idé. På vägen ner är det deras tur att ge feedback. Är du redo?
Pitchen äger rum under Nordisk Panorama Film Festival.
Anmälan öppnas i maj/juni.

Films in Competition

På Nordisk Panorama tävlar filmer i fem kategorier. 

Doc Forward - Talent workshop

DOC FORWARD är en projektdriven samproduktionsworkshop för kommande nordiska dokumentproducenter och regissörer. Den har fokus på nationellt etablerade och nya talanger med ambitioner att gå in i internationellt i partnerskap med både nya och mer etablerade producenter.

Nordisk Panorama Forum

Nordisk Panorama Forum är den årliga proffesionella mötesplatsen för nordiska dokumentärfilmare och proffesionella beslutsfattare från TV, filminstitut och regionala filmfonder. Med pitch, förbokade individuella möten och sociala evenemang erbjudes deltagare en professionell plattform för nätverkande. Här kan man presentera dokumentärfilmsprojekt för samfinansiering.

Håll koll på Nordisk Panorama året om så du vet när filminlämningar och anmälan till olika program har sina deadlines.

Deadline anmälan Pitch
Festivaldatum
-
Malmö
Länkar
Ansökan