Malmö Arab Film Festival

Tionde upplagan av Malmö Arab Film Festival

Filminlämning öppen till 31maj!

Under festivaldagarna visas omkring 75 långfilmer, kortfilmer och dokumentärer från hela världen, med tävlingsprogram, panoramor, retrospektiv och specialvisningar. Programmet består även av utställningar, workshops, seminarier, festligheter och ett industri forum för samarbete mellan de nordiska och arabiska film industrierna – MAFF Market Forum (MMF) som hålls parallellt med festivalen.

MMF sammanför producenter, finansiärer, distributörer och andra yrkesverksamma i filmbranschen för seminarium, workshops, pitching- och nätverksevenemang. MMF erbjuder ett flertal finansieringsmöjligheter för nordisk-arabiska samproduktioner. Sedan MMF startade har marknadsforumet bidragit till att främja och uppmuntra samproduktion mellan de nordiska länderna och arabvärlden, och har stöttat en mängd olika filmprojekt.

Malmö Arab Film Festival är en av de största publika filmfestivalerna i södra Sverige. Organisationen har en årsomfattande verksamhet med evenemang och festivaler över hela Sverige, särskilda projekt och olika program.

Festivaldatum
-
Malmö
länkar