FilmFrukost #49 med med Jenny Luukkonen

Möt Jenny Luukkonen på stol nummer 1!

Jenny Luukkonen är ett välbekant ansikte för er som besökt FilmFrukost under åren och ett välbekant namn för er som följt FilmClouds kommunikation i sociala medier. Hon har nu gått vidare från FilmCloud och Kultur i Väst och kallar sin nya arbetsplats för Film i Väst. Där har hon precis börjat jobba med det som vår förra gäst Ami Ekström lämnade efter sig, men också med nya fräscha kortfilmsmanus och dokumentärfilmidéer som strömmar in från filmare i regionen. Hon kommer att samproducera kortfilm, dokumentär och jobba med talang. Eftersom vi känner Jenny så vet vi att hon har god överblick efter att ha jobbat med FilmCloud, FilmFrukost och inte minst Frame Filmfestival i över sex år och dessförinnan producerat och varit aktiv i flera filmrelaterade projekt. Vilka lärdommar tar hon med sig in i sitt nya jobb och vad hoppas hon kunna se på vita duken framöver? På FilmFrukost samtal har vi två stolar i intervjuposition och massor till er som gäster. Denna gång får Jenny känna hur det känns att själv sitta i den hedransvärda. 

Detta blir ett tillfälle då vi säger tack till Jenny för alla fina frukostsamtal och ett tillfälle för dig som vill veta mer om hur Film i Väst arbetar med kortfilm.

  

Vad: Frukost och samtal med Jenny Luukonen
Var: Kafé Frilagret, Heurlins plats 1, Göteborg (nära Järntorget)
Tillgänglighet: Läs mer om lokalen här.
När: 24 maj 09.00–10.00 
Kostnad: Fri entré, FilmCloud bjuder på frukost
För vem: FilmFrukost riktar sig till alla som är verksama inom filmområdet samt de som är intresserade av att diskutera filmfrågor i en avslappnad miljö, oavsett ålder. Det är bara att komma förbi, ta en fralla och diskutera med oss.
Arrangör: FilmCloud / Kultur i Väst
Facebook-event: https://www.facebook.com/events/2600634743344254/ Meddela gärna där att du kommer!

 

Jenny Luukkonen är född 1986, född i Norrköping och flyttade till Göteborg för att läsa filmvetenskap. Hon är utbildad på Kulturverkstan och gått en master på Akademin Valand. Hon har producerat kortfilm med Mikael Bundsen, Annika Ivarsson, varit produktionsledare på Kjellson & Wik och jobbat på Göteborg Film Festival. Jenny har gjort över femtio filmsamtal för FilmCloud och varit koordinator och kommunikatör sedan 2014. De två senaste åren har hon varit Producent för Frame Filmfestival, men jobbat med festivalen tio gånger. Hon är nu Talangansvarig på Film i Väst. 
FilmFrukost arrangeras en fredag varje månad med tanken att vara en mötesplats för filmare, filmarbetare och filmintresserade. Bland tidigare gäster hittar du Sanna Lenken, Rojda Sekersöz, Adam Lundgren, Yaba Holst, Nikeisha Andersson, Ami Ekström och Bahar Pars. Vårens datum är: 25 januari (Lina Mannheimer), 22 februari (Archana Khanna), 22 mars (Johannes Nyholm), 26 april (Ami Ekström) och 24 maj (Jenny Luukkonen). 

 

FilmFrukost arrangeras i samarbete med