FilmFrukost #48 med med Ami Ekström

Möt Filminstitutets nya kortfilmskonsulent

Ami Ekström är ett välbekant ansikte för många i Västsverige efter sina år på Film i Väst, där hon samproducerat flera kortfilms-succéer men även långfilmer som Den blomstertid nu kommer av Crazy Pictures och Tårtgeneralen av Filip Hammar och Fredrik Wikingsson. Nu gästar hon FilmFrukost som konsulent för kortfilm och nya format på Filminstitutet, en tjänst hon haft sedan början av året. Vilka lärdomar tar hon med sig från arbetet på Film i Väst, hur ser hon på framtiden för den svenska kortfilmen och hur vill hon arbeta för att utveckla nya format?

Detta är ett bra tillfälle för dig som vill veta mer om hur Filminstitutet arbetar med kortfilm, men också få tips och tankar från någon som läst minst en miljon manus och projektbeskrivningar i sitt yrkesliv.

  

Vad: Frukost och samtal med Ami Ekström
Var: Kafé Frilagret, Heurlins plats 1, Göteborg (nära Järntorget)
Tillgänglighet: Läs mer om lokalen här.
När: 26 april 09.00–10.00 
Kostnad: Fri entré, FilmCloud bjuder på frukost
För vem: FilmFrukost riktar sig till alla som är verksama inom filmområdet samt de som är intresserade av att diskutera filmfrågor i en avslappnad miljö, oavsett ålder. Det är bara att komma förbi, ta en fralla och diskutera med oss.
Arrangör: FilmCloud
Facebook-event: www.facebook.com/events/2007007236261106/

 

Ami Ekström är född 1984 och gick skådespelarutbildning innan hon studerade Filmproduktionsprogrammet på Högskolan Väst i Trollhättan. Direkt efter utbildningen anställdes hon på Film i Väst där hon haft flera ansvarsområden, bland annat avtalshandläggare och produktionssekreterare, och när hon slutade var hon senior executive co-productions med ansvar för kort- och dokumentärfilm. Bland de projekt som Ekström har samproducerat finns Kasper Collins dokumentär I Called Him Morgan, kortfilmerna Hopptornet och Guldbaggenominerade Studio 5, båda av Axel Danielson och Maximilien Van Aertryck, samt Niki Lindroth von Bahrs Guldbaggevinnare Min börda. 

 

 

FilmFrukost arrangeras en fredag varje månad med tanken att vara en mötesplats för filmare, filmarbetare och filmintresserade. Bland tidigare gäster hittar du Sanna Lenken, Rojda Sekersöz, Adam Lundgren, Yaba Holst, Nikeisha Andersson och Bahar Pars. Vårens datum är: 25 januari (Lina Mannheimer), 22 februari (Archana Khanna), 22 mars (Johannes Nyholm), 26 april (Ami Ekström) och 24 maj (tba). 

 

FilmFrukost arrangeras i samarbete med