FilmFrukost #46 med med Archana Khanna

Möt rollbesättaren bakom Amatörer och Martyren

Archana Khanna började som skådespelare men sadlade om och driver nu sitt egna castingbolag. Hon är den som hittat flera av de skådespelare som synts i filmer som Gabriella Pichlers Amatörer (som fick två Guldbagge-nomineringar för Bästa Kvinnliga respektive Manliga Huvudroll) och guldbaggevinnande kortfilmen Martyren (Ahmed Abdullahi). Det senaste året har hon även arbetat med rollbesättning för Lisa Aschans Ring Mamma (Garagefilm) och Simon Vahlnes Entreprenör (Plattform Produktion). Dessutom är hon verksam som producent och produktionsledare, bland annat för French Quarter Film och Story, och arbetar nu med rollsättning för flera projekt.

Kom på FilmFrukost och samtala med oss, om att vara mångsysslare i filmbranschen och om hur man hittar skådespelare utanför teaterhögskolorna!

  

Vad: Frukost och samtal med Archana Khanna
Var: Kafé Frilagret, Heurlins plats 1, Göteborg (nära Järntorget)
Tillgänglighet: Läs mer om lokalen här.
När: 22 februari klockan 09.00–10.00 
Kostnad: Fri entré, FilmCloud bjuder på frukost
För vem: FilmFrukost riktar sig till alla som är verksama inom filmområdet samt de som är intresserade av att diskutera filmfrågor i en avslappnad miljö, oavsett ålder. Det är bara att komma förbi, ta en fralla och diskutera med oss.
Arrangör: FilmCloud
Facebook-event: www.facebook.com/events/1970833886366421

 

Foto: Pamela Cortes BrunaArchanna Khanna, född 1972, är utbildad projektledare och började sin karriär som skådespelare. Hon har de senaste åren arbetat med regissörer som Mia Engberg, Gabriela Pichler, Hanna Sköld, Hanna Högstedt, Simon Vahlne, Ahmed Abdullahi och Maria Bäck. Khanna är även medproducent på Hanna Högstedts film Burka Songs 2.0, var produktionsledare på Mia Engbergs långfilm Lucky One och har lett det treåriga projektet Stafetten, där man med ny dramatik och konstnärliga metoder främjade barn och unga i förorten och skapade mångfald på teaterscenen. Just nu arbetar hon bland annat som rollsättare för Hanna Skölds nya film Butiken (Tangram) och Linda Maria Birbecks Jag är ju så jävla easy going (Cinenic Film Produktion).

 

 

FilmFrukost arrangeras en fredag varje månad med tanken att vara en mötesplats för filmare, filmarbetare och filmintresserade. Bland tidigare gäster hittar du Sanna Lenken, Rojda Sekersöz, Adam Lundgren, Yaba Holst, Nikeisha Andersson och Bahar Pars. Vårens datum är: 25 januari (Lina Mannheimer), 22 februari (Archana Khanna), 22 mars (Johannes Nyholm), 26 april (Ami Ekström) och 24 maj (tba).

 

FilmFrukost arrangeras i samarbete med