FilmFrukost #43 med med Isabella Eklöf

Brutalt, omdiskuterat och hyllat – regissören till Holiday är vår nästa gäst!

Isabella Eklöf är regissören bakom Holiday, långfilmen som blev snabbt en snackis på filmfestivaler runt om i världen. Inte så konstigt för en film som sägs provocera och utmana med sin obehagliga reflektion av vår tid. Filmen handlar om Sascha, som åker på en lyxig semester i Turkiet tillsammans med sin kriminella pojkvän Michael. Shopping, god mat och hårt festande fyller både dagar och nätter. De lever i en bubbla där det är Michaels regler som gäller. Om någon bryter dem så är straffet hårt. När Sascha träffar en holländsk kille så leker hon med Michaels auktoritet och skapar en situation som inte slutar väl.

Utöver detta är Eklöf även aktuell som en av manusförfattarna till den svenska filmen Gräns av Ali Abbasi, hennes klasskamrat från Danska Filmskolan. Filmen är utsedd till Sveriges Oscarsbidrag, och vann pris på filmfestivalen i Cannes tidigare i år. Det finns alltså mycket att prata om med månadens gäst – missa inte detta!

Holiday har svensk biopremiär den 2 november, du hittar plats och tider där den visas på bland annat www.bio.se.

 

 

Vad: Frukost och samtal med Isabella Eklöf
Var: Kafé Frilagret, Heurlins plats 1, Göteborg (närmaste spårvagnshållplats är Järntorget)
Tillgänglighet: Läs mer om lokalen här.
När: 16 november klockan 09.00–10.00 
Kostnad: Fri entré, FilmCloud bjuder på frukost
För vem: FilmFrukost riktar sig till alla som är verksama inom filmområdet samt de som är intresserade av att diskutera filmfrågor i en avslappnad miljö, oavsett ålder. Det är bara att komma förbi, ta en fralla och diskutera med oss.
Arrangör: FilmCloud
Facebook-event: 

 

Foto: Andreas OmvikIsabella Eklöf, född 1978, är regissör och manusförfattare från Sverige, numera bosatt i Köpenhamn. Hon har en examen i filmregi både från Akademin Valand (2007) och Den Danske Filmskolen (2011). För sin examensfilm Noter fra kælderen belönades Eklöf med det danska konstpriset Bisballeprisen. Hennes långfilmsdebut Holiday (2018) har bland annat tävlat i Nordic Dragon Award vid Göteborg Film Festival och var nominerad till Grand Jury Prize på Sundance. Eklöf är även en av manusförfattarna till filmen Gräns (2018, regi av Ali Abbasi) som vann första pris i kategorin Un Certain Regard på filmfestivalen i Cannes tidigare i år.

 

 

 

FilmFrukost arrangeras en fredag varje månad med tanken att vara en mötesplats för filmare, filmarbetare och filmintresserade. Bland tidigare gäster hittar du Sanna Lenken, Rojda Sekersöz, Adam Lundgren, Yaba Holst, Nikeisha Andersson och Bahar Pars. Höstens datum är: 14 september (Hampus Linder), 12 oktober (Milad Alami), 16 november (Isabella Eklöf) och 14 december (David Herdies).

 

FilmFrukost arrangeras i samarbete med