FilmFrukost #40 med med Hanna Högstedt och Maimuna Abdullahi

Säsongsavslutning av FilmFrukost!

Välkommen till vårens sista FilmFrukost – hela 40:e i ordningen – där vi kommer prata processer och konstnärliga samarbeten med regissören Hanna Högstedt och socionomen Maimuna Abdullahi, som tillsammans arbetat med projektet Burka Songs 2.0. 

Det började med att Hanna Högstedt hade en filmidé om att klä sig i burka och sjunga Marseljäsen på Champs-Élysées för att problematisera det nyinstiftade franska burkaförbudet. Men något stämde inte, och Högstedt gjorde aldrig färdigt filmen. Det havererade filmprojektet ledde vidare till en fördjupad analys och en ny film, där Högstedt samtalar med olika personer om filmproduktion, islamofobi och vita privilegier. 

Projektet har sedan utvecklats och levt vidare i form av samtal och arrangemang, där filmens nya tema lyfts fram – vem får utrymme att uttrycka sig och vilket ansvar har man som filmskapare och konstnär för de bilder man producerar? Kom till FilmFrukost och samtala med Hanna och Maimuna om representation, bakslag och hur man går vidare med ett misslyckat filmprojekt!

Vill du se filmen? Burka Songs 2.0 finns på Draken Film, där du kan testa en månads gratis medlemskap. Gå in på www.drakenfilm.se för mer information.

 

Vad: Frukost och samtal med Hanna Högstedt & Maimuna Abdullahi
Var: Kafé Frilagret, Heurlins plats 1, Göteborg (närmaste spårvagnshållplats är Järntorget)
Tillgänglighet: Läs mer om lokalen här.
När: 4 maj 09.00–10.00 
Kostnad: Fri entré, FilmCloud bjuder på frukost
För vem: FilmFrukost riktar sig till alla som är verksam inom filmområdet samt de som är intresserade av att diskutera filmfrågor i en avslappnad miljö, oavsett ålder. Det är bara att komma förbi, ta en fralla och diskutera med oss.
Arrangör: FilmCloud
Facebook-event: www.facebook.com/events/194704814482609

 

Hanna Högstedt, född 1981, är filmregissör och manusförfattare utbildad på Filmhögskolan i Göteborg. Hon har även studerat på Biskops-Arnö, Stockholms Filmskola och Ölands folkhögskola. Sedan några år arbetar hon med sin första långfilm, Min Franska Revolution, en berättelse om den första stora kärleken som rör sig mellan Sverige, Frankrike och Algeriet. 

 

Maimuna Abdullahi, född 1987, är socionom och masterstudent i socialt arbete som intresserar sig för socialpolitiska frågor. Hon är ofta anlitad som moderator, paneldeltagare och skribent, samt aktiv i det muslimska civilsamhället. Tillsammans med Hanna Högstedt och Fatima Doubakil arbetar hon med samtala kring frågor och teman som tas upp i dokumentärfilmen Burka Songs 2.0.

 

 

FilmFrukost arrangeras en fredag varje månad med tanken att vara en mötesplats för filmare, filmarbetare och filmintresserade. Bland tidigare gäster hittar du Sanna Lenken, Rojda Sekersöz, Adam Lundgren, Yaba Holst, Nikeisha Andersson och Bahar Pars. Håll utkik efter höstens datum för filmfrukost, och kontakta oss gärna kring önskemål om gäster!

 

FilmFrukost arrangeras i samarbete med