FilmFrukost #38 med med Fanni Metelius

Välkommen till årets första FilmFrukost!

Fanni Metelius har redan flera kritikerrosade insatser som regissör och skådespelerska bakom sig, bland annat med kortfilmen Banga inte och sin Guldbaggenominerade roll i Ruben Östlunds Turist. Nu är hon aktuell med sin långfilmsdebut Hjärtat (där hon står för manus, regi, klipp och har huvudrollen), ett relationsdrama som beskrivits som både extremt nutida men samtidigt tidlöst.

Fanni Metelius film Hjärtat är nu bioaktuell. Hon har både skrivit manus, regisserat och spelar en av huvudrollerna.Spring och se Hjärtat på närmsta biograf – den går just nu på både på Hagabion och SF – och kom sen till vår frukost och prata med Fanni om att regissera sig själv, göra sexscener, sitta fast i klippningen och vad nästa stordåd är! 

FilmFrukost huserar som vanligt på Kafé Frilagret som ligger vid Heurlins plats 1, närmsta spårvagnshållplats är Järntorget. Ekologisk frukost dukas upp klockan 09.00 och är gratis för alla som vill delta. Samtalet håller på mellan cirka klockan 09.15-10.00, efter det är ni välkomna att stanna kvar och prata med varandra, knyta kontakter eller prata med oss från FilmCloud. 

På fredag eftermiddag arrangerar vi ett seminarium i idéutveckling med Fanni, läs mer om det här!

Vad: Frukost och samtal med Fanni Metelius
Var: Kafé Frilagret, Heurlins plats 1, Göteborg (närmaste spårvagnshållplats är Järntorget)
Tillgänglighet: Läs mer om lokalen här.
När: Fredagen den 15 december kl 09.00–10.00 
Kostnad: Fri entré, FilmCloud bjuder på frukost
För vem: FilmFrukost riktar sig till alla som är verksam inom filmområdet samt de som är intresserade av att diskutera filmfrågor i en avslappnad miljö, oavsett ålder. Det är bara att komma förbi, ta en fralla och diskutera med oss.
Arrangör: FilmCloud
Facebook-event: https://www.facebook.com/events/507684346291706/?notif_t=event_aggregate¬if_id=1519636959261262

 

Fanni Metelius, 30 år är född och uppvuxen i Majorna i Göteborg. Med prisade och kritikerrosade insatser som regissör, manusförfattare och skådespelerska bland annat genom kortfilmen Banga inte och sin Guldbaggenominerade roll i Ruben Östlunds Turist, har hon fått filmvärldens ögon att följa henne. I Metelius långfilmsdebut Hjärtat står hon själv för manus, regi, klipp och har dessutom huvudrollen. Fanni är utbildad vid Akademi Valand och läst Manusförfattare för film och TV på Broby grafiska yrkesutbildning samt innan dess Filmlinjen vid Fridhem folkhögskola. Hon var en av deltagarna i andra omgången av talangprogrammet Pure Fiction.

 

FilmFrukost arrangeras en fredag varje månad med tanken att vara en mötesplats för filmare, filmarbetare och filmintresserade. Bland tidigare gäster hittar du Sanna Lenken, Rojda Sekersöz, Adam Lundgren, Yaba Holst, Nikeisha Andersson och Bahar Pars.

FilmFrukost arrangeras i samarbete med