FilmFrukost #37 med Niki Lindroth von Bahr

Säsongsavslutning med Sveriges mest prisade animatör!

Alla verkar älska Niki Lindroth von Bahrs animerade filmer. Hennes senaste kortfilm ”Min Börda” har vunnit priser över hela världen, bland annat på filmfestivalerna i Göteborg, Toronto, Annecy, Melbourne, Paris och Austin. Den tävlade även i kategorin Quinzaine des Réalisateurs på Cannes Filmfestival tidigare i år. 

Kom på ett samtal om sjungande djur som samhällspolitisk kommentar och hur man överlever som animatör!  

 

 

Vad: Frukost och samtal med Niki Lindroth von Bahr och övriga deltagare
Var: Kafé Frilagret, Heurlins plats 1, Göteborg (närmaste spårvagnshållplats är Järntorget)
När: Fredagen den 15 december kl 09.00–10.00 
Kostnad: Fri entré, FilmCloud bjuder på frukost
För vem: FilmFrukost riktar sig till alla som är verksam inom filmområdet samt de som är intresserade av att diskutera filmfrågor i en avslappnad miljö, oavsett ålder. Det är bara att komma förbi, ta en fralla och diskutera med oss.
Arrangör: FilmCloud
Facebook-event: www.facebook.com/events/2084554198440370
Kommande datum: tba

 

Niki Lindroth von Bahr är född 1984 och är en svensk animatör och kortfilmare. Hon är utbildad attributmakare på Nordiska Scenografiskolan i Skellefteå och gick sedan vidare till Animationsakademins tvååriga utbildning. 2016 tog hon en master i Fri konst vid Kungliga Konsthögskolan i Stockholm. Bland hennes filmografi finns En natt i Moskva (2008), Tord och Tord (2010) och Simhall (2014). Hennes filmer har vunnit flera internationella filmpriser och tävlat på prestigefyllda festivaler runt om i världen. Dessutom har hon samarbetat mycket med andra kreatörer. Bland annat gjorde hon rekvisita, mask och kostym till David Bowies musikvideo Blackstar (2015), och det var Lindroth von Bahr som gjorde dockorna till Johannes Nyholms hyllade kortfilm Las Palmas (2011).

 

 

FilmFrukost arrangeras i samarbete med