FilmFrukost #36 med Evin Ahmad

Det har varit ett bra år för skådespelaren Evin Ahmad. Utöver hyllade rollprestationer både på film och teater, har hon även hunnit sommarprata i P1 och debuterat som romanförfattare. Vi är otroligt glada över att hon nu har tid att gästa oss på FilmFrukost!

Ahmad slog igenom 2007 i rollen som Yasmine i filmatiseringen av Jonas Hassen Khemiris bok "Ett öga rött". Hon gick ut skådespelarlinjen på Stockholms Dramatiska Högskola 2015 och har sedan dess varit en del av den fasta ensembeln på Folkteatern i Göteborg. Hon fick göra sin första huvudroll i en långfilm med den kritikerhyllade "Dröm Vidare" (Rojda Sekersöz) som gick upp på bio i början på året, och parallellt med att spela Hamlet på Folkteatern har Ahmad axlat en av huvudrollerna i Helena Bergströms senaste film "Vilken jävla cirkus" som går på bio just nu. 

Vad: Frukost och samtal med Evin Ahmad och övriga deltagare
Var: Kafé Frilagret, Heurlins plats 1, Göteborg (närmaste spårvagnshållplats är Järntorget)
När: Fredagen den 17 november kl 09.00–10.00 
Kostnad: Fri entré, FilmCloud bjuder på frukost
För vem: FilmFrukost riktar sig till alla som är verksam inom filmområdet samt de som är intresserade av att diskutera filmfrågor i en avslappnad miljö, oavsett ålder. Det är bara att komma förbi, ta en fralla och diskutera med oss.
Arrangör: FilmCloud
Facebook-event: www.facebook.com/events/354086301720511
Kommande datum: 15 december

 

 


 
Evin Ahmad är född 1990 i Stockholm och verksam som skådespelare och författare. Bland henns filmografi finns Ett öga rött (2007), Blå ögon (2014), Dröm vidare (2017) och Vilken jävla cirkus (2017). Hon har dessutom synts i flertalet uppsättningar på Folkteatern i Göteborg, nu senast i Marie Antoinette (2016) och Hamlet (2017) där hon spelat huvudrollerna. 2017 romandebuterade Ahmad med En dag ska jag bygga mig ett slott av pengar.

 

 

FilmFrukost arrangeras i samarbete med