FilmFrukost #35 med Mika Gustafson, Olivia Kastebring, Christina Tsiobanelis

Regissörs-trio till nästa FilmFrukost!

Silvana – väck mig när ni vaknat har hyllats av både fans och kritiker och är en en unik dokumentär skildring av en artists genombrott och hennes kamp med rollen som förebild och sina egna förväntningar. Bakom filmen står tre regissörer, vilket betyder att nästa FilmFrukost också kommer bli en unik händelse!

Silvana Imam har de senaste åren tagit Sverige med storm och hennes kompromisslösa texter har fångat en generation. Regissörerna Mika Gustafson, Olivia Kastebring, Christina Tsiobaneli har under några år följt henne på nära håll och dokumenterat resan från undergroundartist till ikon, en resa som innehåller framgångar, motgångar och, inte minst, kärlek. Deras mål har varit att berätta en allmänmänsklig historia om kärlek och kampen att få vara sig själv, men att filmen också ska vara en del av en revolution där unga tjejer ges utrymme att ta plats.

  

Vad: Frukost och samtal med Mika Gustafson, Olivia Kastebring, Christina Tsiobanelis och övriga deltagare
Var: Kafé Frilagret, Heurlins plats 1, Göteborg (närmaste spårvagnshållplats är Järntorget)
När: Fredagen den 20 oktober kl 09.00–10.00 
Kostnad: Fri entré, FilmCloud bjuder på frukost
För vem: FilmFrukost riktar sig till alla som är verksam inom filmområdet samt de som är intresserade av att diskutera filmfrågor i en avslappnad miljö, oavsett ålder. Det är bara att komma förbi, ta en fralla och diskutera med oss.
Arrangör: FilmCloud
Facebook-event: www.facebook.com/events/172896289932940
Kommande frukostar: 17 november (Niki Lindroth von Bahr) & 15 december (TBA)

 

Mika Gustafson är född 1988, utbildad på Fridhems folkhögskolas filmlinje och tog examen från Akademin Valands regiutbildning 2016. Är aktuellt med kortfilmen Mephobia som tävlar på årets upplaga av Uppsala Kortfilmfestival. 
Olivia Kastebring är född 1987, utbildad på Fridhems folkhögskolas filmlinje och har dessförinnan studerat filmvetenskap vid Göteborgs Universitet. Hon har regisserat flertalet musikvideos och är i år aktuell med kortfilmen JUCK som följer dansgruppen med samma namn. 
Christina Tsiobanelis är född 1987, utbildad på Fridhems folkhögskolas filmlinje och har läst filmvetenskap vid Stockholms Universitet. Hon gör en av rollerna i Mika Gustafsons senaste kortfilm Mephobia och arbetar för tillfället med ett projekt om skönsideal.

 

FilmFrukost arrangeras i samarbete med