FilmFrukost #32 med Maja Borg

Att jobba utifrån motstånd

Maja Borg är filmregissör och visuell konstnär som arbetar mellan dokumentär, fiktion och experimentell film. Hennes filmer är en internationellt prisbelönade och visats både på biograf, filmfestivaler, SVT och i konsthallar. 2014 satte den inflytelserika tidningen Dazed henne på deras Visionary-lista över Topp 10 kvinnliga filmskapare att hålla koll på.

Borgs filmer kretsar ofta kring ekonomi och global politik liksom kvinnlig sexualitet, och utmanar sociala och filmiska konventioner. Hon ses ofta i olika typer av samarbeten, bland annat var hon en del av Mia Engbergs projekt "Dirty Diaries" 2009 och fotograferade Anna Linders experimentella queerfilm "Spermahoran" som hade premiär 2016. Under 15 års tid har hon utvecklat en arbetsmetod där hon jobbar med fysiskt filmmaterial som hon på olika sätt bearbetar för att hitta nya, oväntade aspekter av filmmediet. Genom att våga experimentera och låta sig begränsas av materialet skapar hon ett visuellt språk som bara kan åstadkommas via medveten slump. 

Samtalet kommer kretsa kring Majas arbetsprocess och att vara verksam i gränslandet mellan konst och film.

OBS! För dig som vill se några av Maja Borgs kortfilmer så arrangerar Wift Väst och Kultur i Väst tillsammans med Filmklubb Valand en visning på Akademin Valand tisdag den 25 april. Mer information finns här.

  

Vad: Frukost och samtal med Maja Borg och övriga deltagare

Var: Kafé Frilagret, Heurlins plats 1, Göteborg (närmaste spårvagnshållplats är Järntorget)

När: Fredagen den 28 april kl 09.00–10.00 

Kostnad: Fri entré, frukosten bjuder FilmCloud på

För vem: FilmFrukost riktar sig till alla som är verksam inom filmområdet samt de som är intresserade av att diskutera filmfrågor i en avslappnad miljö, oavsett ålder. Det är bara att komma förbi, ta en fralla och diskutera med oss.

Arrangör: FilmCloud

Facebook-event: www.facebook.com/events/1427519273982224/

Kommande datum: 26 maj (Gäst: Nanna Blondell)

 

Maja Borg föddes i Norrköping 1982. Hon är konstnär och filmregissör men jobbar också som filmfotograf och klippare. Redan som liten filmade och regisserade Borg olika filmprojekt, då i sin lokala omgivning. Idag jobbar hon med film och konstprojekt över hela världen. Bland hennes filmografi hittar man bland annat kortfilmerna Man (2016), Future for Sale (2010), Ottica Zero (2007) samt långfilmen Future My Love (2013). Maja arbetar just nu på sin kommande långfilm.

 

FilmFrukost arrangeras i samarbete med