FilmFrukost #30 med Madeleine Ekman

Tung producent till FilmFrukost

Madeleine Ekman är idag ett av de stora producentnamnen i Sverige. Hon började sin karriär inom reklamfilm och arbetade under 90-talet med svenska regissörer som Kjell Sundvall och Jan Troell. 2006 rekryterades Ekman till produktionsbolaget Memfis och blev ansvarig för deras verksamhet i Trollhättan där hon bland annat arbetade med Lukas Moodysons film Mammut (2009).

När det danska produktionsbolaget Zentropa startade den svenska grenen Zentropa Sweden 2009 var det Madeleine Ekman som fick uppdraget som VD. Här har hon har samproducerat filmer av Lars von Trier, Susanne Bier och Tomas Vinterberg. Genom Ekmans arbete har Zentropa Sweden också börjat arbeta med svenska filmskapare och 2015 fick hon ta emot en Guldbagge för Bästa Film som producent för Efterskalv (regi: Magnus von Horn). Just nu arbetar hon med Lars von Triers kommande långfilm The House That Jack Built som spelas in i Dalsland senare i vår.

  

Vad: Frukost och samtal med Madeleine Ekman och övriga deltagare

Var: Kafé Frilagret, Heurlins plats 1, Göteborg (närmaste spårvagnshållplats är Järntorget)

När: Fredagen den 17 februari kl 09.00–10.00 

Kostnad: Fri entré, frukosten bjuder FilmCloud på

För vem: FilmFrukost riktar sig till alla som är verksam inom filmområdet samt de som är intresserade av att diskutera filmfrågor i en avslappnad miljö, oavsett ålder. Det är bara att komma förbi, ta en fralla och diskutera med oss.

Arrangör: FilmCloud 

Här hittar du Facebook-eventet! 

 

Foto: Francy Ekman
Madeleine Ekman är född 1965 i Malmö och är utbildad på Stockholms Filmskola. Hon är framförallt verksam som producent och har de senaste åren samproducerat samtliga av Lars von Triers filmer, bland annat Antichrist (2009), Melancholia (2011) och Nymphomaniac (2013). 2004 regisserade hon långfilmen Systrar efter eget manus och har även arbetat som regiassistent och produktionsledare.  

 

 

FilmFrukost arrangeras i samarbete med

 

 

Kommande datum: 24 mars, 28 april och 26 maj.