FilmFrukost #27 med Ahang Bashi

Regissören bakom dokumentären Skörheten nästa gäst

Med hjälp av kameran har dokumentärfilmaren Ahang Bashi tagit sig an sin egna psykiska ohälsa och har gjort en hudnära och bitvis humorfylld skildring med sin långfilm Skörheten. Här får vi följa med från psykakuten och grupp­terapin till de mest förtroliga samtalen, från de kvävande stunderna av total panik till de varmaste kärleksfulla gesterna. Och inte minst tillbaka i tiden, när en liten flickas flykt till Sverige satte djupa spår som ingen velat prata om.

Skörheten är en högst aktuell berättelse om att leva med och försöka förstå sin psykiska ohälsa men lyfter också fram den psykologiska aspekten av migration och flykt. Samtalet kommer fokusera på processen att ta konstnärliga beslut i ett projekt som ligger en själv nära, hur man berättar om något jobbigt så att andra orkar se och för- och nackdelar med att vända kameran mot sig själv.

 

 

Vad: Frukost och samtal med Ahang Bashi och övriga deltagare

Var: Kafé Frilagret, Heurlins plats 1, Göteborg (närmaste spårvagnshållplats är Järntorget)

När: 09.00–10.00 den 11 november

Kostnad: Fri entré, frukosten är gratis

För vem: FilmFrukost riktar sig till alla som är verksam inom filmområdet samt de som är intresserade av att diskutera filmfrågor i en avslappnad miljö, oavsett ålder. Det är bara att komma förbi, ta en fralla och diskutera med oss.

Facebookevent: Anmäl gärna att du kommer. https://www.facebook.com/events/804074596398023/

Arrangör: FilmCloud 

 

Ahang Bashi föddes 1984 in Shiraz, Iran och flyttade till Sverige och Lerum vid tre års ålder. Hon studerade socialantropologi på Dalarnas Universitet innan hon blev intresserad av film och sökte in till Biskops-Arnö. 2011 tog Bashi examen från dokumentärfilmslinjen på Stockholms Dramatiska Högskola efter att bland annat ha gjort kortfilmen Paradiset (2009) som vann New Doc-priset på Tempo Dokumentärfilmfestival 2010. Hennes filmer tangerar ämnen som identitet och kärlek med en tragikomisk stil och illustrerar gång på gång hur det personliga är politiskt. Skörheten är Ahang Bashis långfilmsdebut som hade premiär i september 2016.

 

 

 

FilmFrukost arrangeras i samarbete med

 

 Kommande datum: 9 december