FilmFrukost #26 med Abbe Hassan

Rutinerad reklamfilmsproducent gör nu långfilmsdebut

Han började som regiassistent och rollsättare för att sedan bli vd för ett av Sveriges mest framgångsrika reklambolag. 2014 startade han och Ivica Zubak det egna produktionsbolaget Indian Summer Film, med välkända regissörer så som Josef Fares, Maria Blom och Daniél Espinoza knutna till sig. Nu håller producenten Abbe Hassan på att färdigställa långfilmen Måste Gitt, en dramakomedi om att ta vara på sina chanser, som redan spås stora framgångar. Vi är glada att Abbe lyckats slita sig från postproduktionen för att gästa oss på höstens andra FilmFrukost!

Vi kommer bland annat prata med Abbe om att producera både reklam med stor budget och långfilm med minimala medel, varför alla verka tycka att han är branschens trevligaste kille och hur det går till när man förhandlar med SFs programdirektör Sture Johansson.

 

Vad: Frukost och samtal med Abbe Hassan och övriga deltagare

Var: Kafé Frilagret, Heurlins plats 1, Göteborg (närmaste spårvagnshållplats är Järntorget)

När: 09.00–10.00 den 7 oktober

Kostnad: Fri entré, frukosten är gratis

För vem: FilmFrukost riktar sig till alla som är verksam inom filmområdet samt de som är intresserade av att diskutera filmfrågor i en avslappnad miljö, oavsett ålder. Det är bara att komma förbi, ta en fralla och diskutera med oss.

Arrangör: FilmCloud 

Här hittar du Facebook-eventet!  

 

Abbe Hassan är född 1981 och är verksam som producent och regissör. Han är utbildad på Institutet för Högre TV-utbildning i Göteborg och var mellan 2012-2015 vd för Folke Film. Han har länge arbetat med Josef Fares, både som regiassistent på hans långfilmer och som producent för de kritikerrosade reklamfilmerna Från Bagdad till Sverige för Comviq. 2014 startade han Indian Summer Film tillsammans med manusförfattaren och regissören Ivica Zubak. Nu arbetar de med att färdigställa sin första långfilm Måste Gitt som kommer på bio i början på 2017.

 

 

FilmFrukost arrangeras i samarbete med

 

 Kommande datum: 11 november och 9 december.