FilmFrukost #25 med Nikeisha Andersson

Säsongspremiär med Sveriges yngsta veteran

När hon var 16 år blev hon upplockad av Sony Music, tre år senare startade hon eget bolag. Med Jonas Åkerlund som mentor arbetar nu 24-åriga Nikeisha Andersson med sin första långfilm. FilmCloud är väldigt glada att ha henne som gäst när FilmFrukost går in på sin sjunde säsong!

Nikeisha Andersson började med att klippa ihop egna videos med Movie Maker på datorn hemma och efter att en klipp från en flash-mob som hon filmat fick stor spridning på internet har det bara gått uppåt. Hon har regisserat dussintals musikvideos till flera kända artister, producerat reklamfilm för ICA och har nu en egen biograf på Scandic Hotell vid Hötorget i Stockholm. Förra året blev hon en av deltagarna i Svenska Filminstitutets satsning Fusion, ett filmlaboratorium som erbjuder deltagarna tekniska och ekonomiska resurser med målet att utveckla normkreativta filmprocesser. Samtliga deltagare är kvinnor med erfarenhet av att rasifieras och ledord som konstnärlig frihet och innovation är centrala.

Samtalet kommer fokusera på learn by doing, vad som kan klassas som "innovation" och varför Spike Lee tror att hennes långfilmsdebut "Para knas" kommer bli fet. Kom dit och ställ dina frågor!

 

Vad: Frukost och samtal med Nikeisha Andersson och övriga deltagare

Var: Kafé Frilagret, Heurlins plats 1, Göteborg (närmaste spårvagnshållplats är Järntorget)

När: 09.00–10.00 den 9 september

Kostnad: Fri entré, frukosten är gratis

För vem: FilmFrukost riktar sig till alla som är verksam inom filmområdet samt de som är intresserade av att diskutera filmfrågor i en avslappnad miljö, oavsett ålder. Det är bara att komma förbi, ta en fralla och diskutera med oss.

Arrangör: FilmCloud 

 

Kommande datum: 7 oktober, 11 november och 9 december.

 

Nikeisha Andersson är regissör och född 1992 i Stockholm. Gick ut mediaprogrammet på Cybergymnasiet 2011 men har arbetat i filmbranschen sedan hon var 16 år. Efter gymnasiet startade hon sitt produktionsbolag Nikeisha Andersson Film där hon regisserat musikvideos och reklamfilmer åt flera tunga klienter. Sedan 2015 ingår hon i Svenska Filminstitutets satsning Fusion och arbetar just nu med sin första långfilm "Para knas". 

 

 

FilmFrukost arrangera i samarbete med