FilmFrukost #24 med Bahar Pars

Missa inte säsongens sista FilmFrukost!

Vissa kanske känner igen Bahar Pars från vinterns biografsuccé En man som heter Ove där hon spelade den charmigt irriterande grannen Parvaneh som förändrar livet för huvudpersonen Ove, en roll som gav henne både ett brett genomslag och en guldbaggenominering. Men Bahar Pars har sedan examen från Teaterhögskolan i Stockholm haft flera roller inom teatern och verkar ständigt vara aktuell i någon av uppsättningarna på Dramaten.

Förra året filmregidebuterade Pars med sin kortfilm Rinkebysvenska (som vann priset Bästa Film i kategorin 27+ på STOCKmotion) och handlar om skådespelerskan Aisatou som har anställts av reklambyrån Måns & Petter för att göra ett röstreklamjobb. Filmen, som Pars även skrivit manus till, skildrar en krock mellan hur reklambyrån vill att Aisatou ska prata, så kallad "rinkebysvenska", och hennes ovilja att göra sig själv till en stereotyp. Nu arbetar Pars med sin andra kortfilm som hänger ihop med Rinkebysvenska och planen är att det ska bli en trilogi.

Samtalet kommer kretsa kring representation, visuell makt och möjligheten att påverka både som regissör och skådespelare, liksom en snabbdykning i Bahar Pars kreativa processer och tankar om framtiden.

 

Vad: Frukost och samtal med Bahar Pars och övriga deltagare

Var: Kafé Frilagret, Heurlins plats 1, Göteborg (närmaste spårvagnshållplats är Järntorget)

När: 09.00–10.00 den 20 maj

Kostnad: Fri entré, frukosten är gratis

För vem: FilmFrukost riktar sig till alla som är verksam inom filmområdet samt de som är intresserade av att diskutera filmfrågor i en avslappnad miljö. Även du som är under 18 och över 30 år är välkommen! Det är bara att komma förbi, ta en fralla och diskutera med oss.

Arrangör: FilmCloud 

Här hittar du Facebook-eventet!

Kommande datum: Snart släpps datumen för hösten!

Bahar Pars är född 1979 i Shiraz, Iran och är en skådespelare och regissör. Hon är utbildad på Teaterhögskolan i Stockholm mellan 2003–2007 och har spelat på flera av Sveriges stora teaterscener. 2015 vann Pars Medeapriset för Årets Skådespelare och fick även ta emot STOCKmotions pris för Årets Bästa Film i kategorin 27+ för sin kortfilm Rinkebysvenska som nyligen visades på SVT Play. (Foto: Mattias Lindbäck)

FilmFrukost arrangera i samarbete med