FilmFrukost #23 med Yaba Holst

Möt Svenska Filminstitutets nya långfilmskonsulent

Den 18 januari tog Yaba Holst över som långfilmskonsulent på Svenska Filminstitutet efter Magdalena Jangard. Fram till årsskiftet arbetade hon på Film Väst som senior executive för svensk långfilm och tv med ansvar för projekt som ”Ögon blå”, ”Min Lilla Syster”, ”Micke och Veronica” och ”En man som heter Ove”. Hennes bakgrund är mycket bred och hon har varit verksam bland annat som skådespelare, regissör och manusförfattare, både inom film och teater.

Holst vill slå ett slag för den kvalitativa mellanfilmen och har lyft fram regissörer som Lukas Moodysson, Maria Blom, Josef Fares och Per Fly vars filmer enligt henne nått ut till en bred publik och samtidigt hållit hög konstnärlig kvalité. Under FilmFrukost samtalar vi kring hennes visioner om framtiden, i och med den nya statliga filmpolitiken, och kampen för att locka publik till svensk film – både på biografer och till andra visningsfönster.

 

Vad: Frukost och samtal med Yaba Holst och övriga deltagare

Var: Kafé Frilagret, Heurlins plats 1, Göteborg (närmaste spårvagnshållplats är Järntorget)

När: 09.00–10.00 den 1 april

Kostnad: Fri entré, frukosten är gratis

För vem: FilmFrukost riktar sig till alla som är verksam inom filmområdet samt de som är intresserade av att diskutera filmfrågor i en avslappnad miljö. Även du som är under 18 och över 30 år är välkommen! Det är bara att komma förbi, ta en fralla och diskutera med oss.

Arrangör: FilmCloud 

Här hittar du Facebook-eventet!

Kommande datum: 29 april och 20 maj.

 

 

Yaba Holst är född 1972 i Stockholm. Hon har en Master of Art från Teaterhögskolan i Helsingfors och en bakgrund som bland annat skådespelare, teaterregissör och producent samt som manuskonsult för bland annat Nordisk Film, Zentropa, Nimbusfilm och Film Pool Nord. Holst har även skrivit manus till två danska långfilmer; Charlotte Sielings ”Over gaden under vandet” samt Stefan Fjeldmarks ”Min pinlige familje og mutantdræpersneglene”. Som skådespelare sågs hon senast i första säsongen av ”Bron”.

 

 

FilmFrukost arrangera i samarbete med