FilmFrukost #22 med Hanna Sköld

Möt en svensk pionjär inom filmdistribution

Nästa gäst på FilmFrukost är regissören, producenten och distributionsvisionären Hanna Sköld! Hennes senaste långfilm "Granny´s dancing on the table" hade världspremiär på Toronto Film Festival förra året och tävlade om världens största filmpris – Dragon Award Best Nordic Film – på Göteborg Film Festival nyligen. Filmen, som delvis är crowdfundad, är en mörk men vacker berättelse som blandar stilistiskt foto med uttrycksfulla leranimationer och har av Variety beskrivits som ”both off-putting and engrossing and marks Skold as an idiosyncratic talent”.

”Granny’s dancing on the table” handlar om Eini som lever isolerad från samhället i skogen tillsammans med sin despotiske far eftersom världen utanför, enligt honom, är farlig. Parallellt berättar filmen om Einis farmor, en karaktär vars betydelse för Eini är dubbelbottnad. Hon är en bidragande orsak till Einis nuvarande tillvaro, men också hoppet om att ett annat liv är möjligt.

Hanna Sköld blev uppmärksammad redan 2009 då hon var den första någonsin att distribuera sin långfilm ”Nasty Old People” via The Pirate Bay samt för sitt sätt att tidigt involvera publiken i sina produktioner. Under FilmFrukost kommer vi samtala om hennes arbetsmetoder, visioner kring den svenska filmbranschen samt att utgå från personliga erfarenheter i sitt filmskapande.

 

Vad: Frukost och samtal med Hanna Sköld och övriga deltagare

Var: Kafé Frilagret, Heurlins plats 1, Göteborg (närmaste spårvagnshållplats är Järntorget)

När: 09.00–10.00 den 26 februari

Kostnad: Fri entré, frukosten är gratis

För vem: FilmFrukost riktar sig till alla som är verksam inom filmområdet samt de som är intresserade av att diskutera filmfrågor i en avslappnad miljö. Även du som är under 18 och över 30 år är välkommen! Det är bara att komma förbi, ta en fralla och diskutera med oss.

Arrangör: FilmCloud 

Här hittar du Facebook-eventet!

Kommande datum: 1 april, 29 april och 20 maj.

 

 

Hanna Sköld är född 1977 i Kristianstad och började sin karriär på Rosengårds TV-station. Hon har studerat film på Skurups folkhögskola och manus för film och interaktiva medier på Broby Grafiska. Hon har tidigare regisserat långfilmen Nasty Old People (2009) samt kortfilmerna Tantlängtan (2011) och Hilma (2015). Hennes senaste långfilm Granny's Dancing on the Table (2016) blev utvald till årets Göteborg Film Festival att tävla om världens störta filmpris – Dragon Award Best Nordic Film.

 

 

FilmFrukost arrangera i samarbete med