FilmFrukost #19 med Anna Weitz

Dokumentärfilmens politiska potential i fokus på FilmFrukost i oktober

 

Anna Weitz är dokumentärfilmsproducent och verksam inom Filmkollektivet RåFILM och på produktionsbolaget Mantaray Film. Hon har bland annat producerat Förvaret (Persson, Chakraborty, RåFILM/2015), en långfilmsdokumentär inifrån Migrationsverkets låsta flyktingförvar och var biträdande producent på Jag är Ingrid (Björkman, Mantaray Film/2015) som just nu är aktuell på biograferna. Anna är även en del av filmkollektivet RåFILM som tillsammans producerar film med en politisk agenda. Utöver att distribuera sina filmer på biograf har de utvecklat flera koncept för att nå ut med sina projekt, både digitalt och i det offentliga rummet. Just nu producerar hon bland annat den essäistiska dokumentären Tystnadens Språk (Huhta Karlsson/Mantaray Film) och dokumentären Ni har skapat ett monster (Kastebring, Gustafson och Tsiobanelis/Mantaray Film) om rapparen Silvana Imam, som 2014 fick FilmClouds projektstöd.

Samtalet kommer kretsa kring film som politik, alternativa visningsmöjligheter och hur man verkar som producent inom ett fält som ligger i gränslandet mellan konst, aktivism och filmindustri.

 

 

Vad: Frukost och samtal med Anna Weitz och övriga deltagare

Var: Kafé Frilagret, Heurlins plats 1, Göteborg (närmaste spårvagnshållplats är Järntorget)

När: 09.00–10.00 den 28:e augusti.

Kostnad: Fri entré, frukosten är gratis

För vem: FilmFrukost riktar sig till alla som är verksam inom filmområdet samt de som är intresserade av att diskutera filmfrågor i en avslappnad miljö. Även du som är under 18 och över 30 är välkommen! Det är bara att komma förbi, ta en fralla och diskutera med oss.

Arrangör: FilmCloud 

 

 

Anna Weitz är född 1982 och är utbildad i film på Biskops-Arnö folkhögskola, Stockholms dramatiska högskola och EAVE. Hennes tidigare erfarenhet inkluderar arbete som journalist, projektledare och kommunikatör inom den internationella kultursektorn. Tillsammans med andra RåFILM-medlemmar har Anna tidigare regisserat och producerat dokumentärerna Vi där bortifrån (2005), Hitmusik – konsten att sätta rytm till revolt (2007), Repainting Cuba (2009), Det var en gång på riktigt (2010) och Lek (2013). Hon är verksam som dokumentärfilmsproducent och har bland annat producerat den uppmärksammade filmen Förvaret (2015).

 

 

Säsongsavslutning: 27 november med dramatikern och manusförfattaren Emma Broström (Flocken, 2015)

FilmFrukost arrangeras i samarbete med