FilmFrukost #18 med Sanna Lenken

Prisbelönad regissör är höstens första gäst

FilmFrukost är tillbaka från sitt sommarlov och vi sparkar igång höstsäsongen med ingen mindre än regissören Sanna Lenken! Hennes långfilmsdebut Min Lilla Syster har inte ens gått upp på biograferna än men har redan hyllats både på hemmaplan och utomlands. I början av året vann den Kristallbjörnen för bästa långfilm i sektionen Generation Kplus på Berlinale och har även varit nominerad till både en Dragon Award för bästa nordiska film på Göteborg Film Festival och Young Audience Award, ett pris som delas ut av European Film Academy. 

Min lilla syster handlar om Stella som är 12 år och på väg in i tonåren. Hon jämför sig med sin perfekta storasyster Katja, konståkningstalangen som lyckas med allt. När Stella upptäcker att Katja har en svår ätstörning vänds världen upp och ned, familjelivet börjar krackelera och Stella ställs inför svåra val.

Arbetet med Min Lilla Syster tog sammanlagt 6 år och samtalet kommer fokusera på den kreativa processen, från att skriva manus till att regissera skådespelare, och hur man lyckas vara uthållig som filmskapare.

 

Vad: Frukost och samtal med Sanna Lenken och övriga deltagare

Var: Kafé Frilagret, Heurlins plats 1, Göteborg (närmaste spårvagnshållplats är Järntorget)

När: 09.00–10.00 den 28:e augusti.

Kostnad: Fri entré, frukosten är gratis

För vem: FilmFrukost riktar sig till alla som är verksam inom filmområdet samt de som är intresserade av att diskutera filmfrågor i en avslappnad miljö. Även du som är under 18 och över 30 är välkommen! Det är bara att komma förbi, ta en fralla och diskutera med oss.

Arrangör: FilmCloud 

 

Sanna Lenken är född 1978 i Göteborg och är utbildad regissör och manusförfattare på Dramatiska Institutet (Stdh). Hon har gjort flertalet kortfilmer, bland annat Valborg (2008), Travemünde Trelleborg (2009), Yoghurt (2010) och Äta Lunch (2012). Samtliga har visats på festivaler och Äta Lunch har tävlat på både Göteborg Film Festival och Tribecca samt var nominerad till en Guldbagge för bästa kortfilm. Hennes långfilmsdebut Min Lilla Syster har har premiär på bio i september och just nu arbetar hon med en filmatisering av Hanna Gustavssons seriealbum Nattbarn.

 

Höstens datum: 25 september, 30 oktober & 27 november

FilmFrukost arrangeras i samarbete med