FilmFrukost #17 med My Sandström

Säsongsavslutning

Vi rundar av vårens upplaga av FilmFrukost med regissören och manusförfattaren My Sandström! Hon är kanske mest känd för sin kortfilm Nudisten (2010), som hon vann Startsladden med på Göteborg Film Festival, och som tidigare i år gick upp på första plats som en av SVT Plays mest sedda program. Ungefär samtidigt som detta hände tog hon hem Tempo Short Award på Tempo Dokumentärfestival med sin senaste film Kulturpengar (2015). Där filmar hon främlingar som själva får spendera en del av de pengar som hon vann för just Nudisten. 

My är även verksam som manusförfattare på SVT med projektet Regnbågsfamiljen, en dramaserie för barn i åldern 4-5 år. Serien kommer att sändas i SVT:s Barnkanalen under våren 2016.

Under sitt besök på FilmFrukost vill My prata om filmskapande kontra självförtroende, om hur det handlar om att ta plats och att våga berätta nya typer av berättelser. Vi kommer även prata om hur man kan hitta nya sätt att visa och distrubera film, om skillnaden i att skriva för barn istället för vuxna och processen som ledde fram till hennes senaste kortfilm Kulturpengar.

Just nu kan du se Pappa kom fram (2012), en av Mys examensfilmer från Filmhögskolan på SVT Play!

 

Vad: Frukost och samtal med My Sandström och övriga deltagare

Var: Kafé Frilagret, Heurlins plats 1, Göteborg (närmaste spårvagnshållplats är Järntorget)

När: 09.00–10.00

Kostnad: Fri entré, frukosten är gratis

För vem: FilmFrukost riktar sig till alla som är verksam inom filmområdet samt de som är intresserade av att diskutera filmfrågor i en avslappnad miljö. Även du som är under 18 och över 30 är välkommen! Det är bara att komma förbi, ta en fralla och diskutera med oss.

Arrangör: FilmCloud

 

 

My Sandström är född 1986 och tog examen i filmregi på Filmhögskolan i Göteborg 2012. Innan dess hade hon studerat Animation- och experimentfilm på Diagonalakademien och tv-produktion på Medieinstitutet. Hon har producerat en rad kortfilmer, bland andra Pappa kom fram (2012), Kulan (2012) och Knuffen (2014). 2010 vann hon Startsladden på Göteborg Film Festival med Nudisten där en del av prispengarna har gått till att producera hennes senaste film Kulturpengar (2015). Med den vann hon Tempo Short Award tidigare i år. Just nu arbetar hon som manusförfattare för Barnkanalen.

 

Nästa FilmFrukost: efter sommaren, mer info kommer på hemsidan.

FilmFrukost arrangeras i samarbete med