gruppfoto Doc Out West
Isabelle Chéreau, Edvin Eriksson, Viana Barzan Mikkelsen, Elias Vendel, Gustav Bengtsson och Kristoffer Andrén är deltagarna i Doc Out West 2022. Här tillsammans med träffens inbjudna Maud Nycander och Julia Dinome. Foto Martin Hammar

Maud Nycander möter filmarna i Doc Out West

På Doc Out West-deltagarnas andra träff 2022 möte de dokumentärfilmaren Maud Nycander i Halland.

 

Maud Nycander gästar och inspirerar dokumentärfilmarna i Doc Out West när de har sin tredje träff i Halland. Hon är med gänget under tre dagar och ger utvecklande feedback och goda tips baserad på sin gedigna erfarenhet. Vi bor över på Katrinebergs Folkhögskola och förlägger våra samtal i det fina och välutrustade Filmhuset. Maud berättar om sin metod, sin kreativa process och hur filmerna formas av relationerna hon har med dem som är framför kameran. I feedbacken betonar hon att hon pratar från regissör till regissör och att deltagare måste hitta sina egna berättelser. De får ta med sig och tänka på hennes feedback, men sen göra sina egna val.

Under träffen möter programdeltagarna även Julia Dinome som berättar om sitt arbete med dokumentären "Fosterfamiljen". Hon  prata om berättarkomponenter, arbetsmetoder för att få ihop dokumentären, men vi hamnar även i samtal om etik och om att hantera känsliga ämnen som påverkar dina medverkande, men även de som påverkar dig själv. 

Nu har Doc Out Wests deltagare en sista träff framför sig och många timmars jobb med att ta sina dokumentärer närmare ett möte med publiken.