Erik Sundblad med diplom och blommor
Erik Sundblad måste posera för fotografer som alla vinnare. Foto:Mediefabrikken / Andrine N. Løvberg

Erik kom hem med 4000 €

Erik som i förra veckan åkte till Filmfestivalen i Grimstad för att pitcha på Screen Talent Europe Pitching Forum, kom hem med mer än han hade vågat hoppas på. På torsdagen stod han tillsammans med elva andra pitchsugna i festivalens stora salong och presenterat sitt projekt inför publik och jury. Bara en kunde gå hem med produktionsstipendium på 4000€, så konkurrensen var hård. De tävlande hade dock i dagarna innan haft en gemensam pitch-workshop där de tränat och öppet inför varandra frikostigt delat sina projekt.  – Alla var väldigt frikostiga med sina projektidéer och gav varandra välvillig feedback. Det gjorde att vi kom närmare varandra och det skapade en stämning i gruppen där vi peppade och hjälpte varandra inför pitchen, säger Erik. 

vinnare firar i partytält
Good luck with your films, all of you! Foto: Mediefabrikken / Andrine N. Løvberg

Efter det digra pitchprogrammet på festivalen bjöds de alla med på en båttur i Grimstad skärgård där det serverades en räkmåltid och de kunde nätverka över nationsgränserna. De andra tio filmskaparna kom från Filmfördering Hamburg, Film Stockholm, Film i Skåne, Ardán på Irland, Film Workshop Copenhagen, Odense Filmvaerksted, Mediefabrikken och Cinesud.

I festivaltältet på kvällen presenterade så juryn, bestående av den brittisk-peruanska regissören Alvaro Delgado-Aparicio, den norska skådespelaren och manusförfattaren Silje Reistads och den norska regissören Shan Qureshi från Viken Filmcenter, sin motivering. - For its originality in vision, and for his intention to challenge the audience to question their own perspectives, the 2022 Screen Talent Europe pitching award of 4000€ goes to Eric Sundblad. Eriks hoppas på att kunna spela in sin film The Hijacking of the Swedish Conversation i sommar. Se prisutdelningen här.

Läs Eriks blogg om resan här!

Screen Talent Pitching Forum arrangerades på Norska kortfilmfestivalen i Grimstad av Mediefabrikken och Screen Talent Europe.

Grattis Erik, säger vi på FilmCloud