Ung man med handen på hakan.

Erik åker till Grimstad i Norge för att pitcha sin nästa film

Erik Sundblad från Uddevalla vann FilmCloud Pitch 2019 med sin filmidé Sammankomst. Filmen fick även stöd av Göteborgs Stad och finansiering från Film i Väst och har sedan visats bland annat på Göteborg Film Festival.

Nu skall Erik pitcha sitt nästa projekt på Screen Talent Europe Pitching Forum på Filmfestivalen i Grimstad. Liksom i Sammankomst, som hämtade sin inspiration från vloggaren Joakim Lamottes direktreportage på Facebook, hämtar Erik i denna nya film sin inspiration från verkligheten. Filmen börjar med att en radiostation går ut med en varning om att det synts till en förvirrad och aggressiv varg i en liten ort utanför Göteborg. Vi får sedan följa hur olika personer på orten agerar på den informationen och hur informationen sprids vidare och omformas. 
-    Jag vill inte göra filmer som skriver folk på näsan, men samtidigt vill jag få dem att reflektera över det samhälle vi lever i och synliggöra samtidens politiska frågor, säger Erik. 

Erik har kommit ganska långt in i planeringen av sin nästa film och hoppas på att spela in under sensommaren. Han hoppas så klart att kunna ta hem den 4000€ som utlovats vinnaren, men säger samtidigt att det finns annat att vinna på att pitcha sina idéer inför en publik. 
-    Det är naturligtvis svårt att pitcha sin idé inför en publik, men samtidigt tvingar situationen mig att skärpa till innehållet i filmen och formulera mig om den på ett engagerande och tydligt sätt. Det har jag ju nytta av när jag skall övertyga mig själv och andra om att detta är en film som är värd att både göra och se, säger Erik.

Pitchen i Grimstad har genomförts i samarbete med Screen Talent Europe sedan 2016. Under vistelsen kommer Erik kunna nätverka med filmare från andra länder i norra Europa. Tillsammans genomför de även en workshop för att utveckla sina pitchframträdanden innan de möter publiken och branschen i salongen. Efter pichen kommer de att ta en gemensam båttur genom den magiskt vackra skärgården utanför Grimstad och ombord festa på nyfångade räkor. 

Festivalen i Grimstad är 8-12 juni och Erik pichar som FilmClouds representant torsdagen den 9 juni kl 10 tillsammans med de andra elva tävlande från Filmfördering Hamburg, Film Stockholm, Film i Skåne, Ardán på Irland, Film Workshop Copenhagen, Odense Filmvaerksted, Mediefabrikken och Cinesud. Här kan du läsa om alla deltagarna och deras projekt.

 Till programpunkten på Kortfilmfestivalen i Grimstad.

Lycka till Erik!