Man på barpall med mikrofon framför bioduk
Christian Zetterberg på programpunkten "Would you buy this" där deltagare i talangdagarna fick presentera sina projekt för en grupp av distributörer och festivalerarrangörer, som kom med feedback. Foto: Julia Welander

Christian var nära att inte komma iväg på Uppsala Talangdagar

Christian Zetterberg som är en filmskapare med fokus på barn och ungas berättelser var den från Västra Götaland som blev utvald att åka till Uppsala, den 27-30 oktober och delta i Uppsala Talangdagar 2022.


Talangdagarna är en unik mötesplats för filmskapare från hela Sverige med programpunkter med fokus på nätverk. Här möter man andra filmare, branschrepresentanter och publiken i härlig festivalmiljö. Det är självklart attraktivt att komma med på sådana här typer av program och det känns säkert fint att vara utvald. Sanningen är dock att alla dagar i en filmares liv inte är lika glamorösa och inspirerande. När Christian skulle åka var han inne i en period när livet som filmare inte alls var särskilt inspirerande. Han funderade helt enkelt på att inte åka. 

Men, som ni säkert förstår kom han iväg och här kan du läsa hans bloggtext, Uppsala Talangdagar... Jag var nära på att inte ens åka.