Prisvinnare med diplom och filmposter
Christian Zetterberg, regissör och Liselotte Persson, producent med ECFA Awards diplom och prisbuckla

Shower Boys vinner bästa europeiska kortfilm för barn

Kortfilmen Shower Boys tar hem priset Best European Short Film for Children för året 2021 på ECFA Awards 2022.

 

Producenten Liselotte Persson sökte och fick FilmCloud projektstöd våren 2020. På sommaren spelande hon och regissören Christian Zetterberg in filmen och började skicka iväg den till festivaler. Nu har den visats på ett 20-tal festivaler och vunnit, Nordic Star på BUFF, Bästa film på Cinemira, Bästa EU Short Film på Flickerfest i Australien. Nu är filmen då utsedd till årets bästa europeiska kortfilm för barn.

Varje år utser ECFA, European Children’s Film Association, en kortfilm till årets bästa europeiska kortfilm för barn. En film röstas fram från en shortlist med kortfilmer som under året nominerats av flera av de största europeiska filmfestivalerna för barn- och ungdomsfilm. - Det är en fantastisk ära att vinna ECFA! Det visar att film för barn inte bara behöver vara rolig och lättsam utan också kan få lyfta frågor som tar unga seriöst och både kan underhålla och väcka nya tankar, säger filmens regissör Christian Zetterberg.

Shower Boys skildrar gränser och normer kring manlig vänskap ur två unga pojkars perspektiv. Filmen är inspelad Göteborg, Alingsås och Lerum sommaren 2020 och i huvudrollerna ser vi 13 åriga David Ramirez (från Torslanda) och Lucas Andreasson (från Västra Frölunda). 

Shower Boys är producerad av Gråklippan (Liselotte Persson) i samproduktion med Vintertid (Albin Abrahamsson, Jakob Eliasson), med stöd av FilmCloud, Göteborgs Stad och KulturUngdom. Distribution sker via Swedish Film AB och via SND Films i Amsterdam (Sydney Neter). Läs mer om ECFA här.

Stort Grattis!