Kontrasternas charm

Inlagt av: Louise Arvidsson 8 Apr 2020

Hej Hallå!

Nu är festivalen igång på riktigt och jag började faktiskt min festival med att gå på premiär, ja hör och häpna! Det hela var egentligen ganska spontant planerat och precis som så många gånger förut gav spontaniteten mig återigen en jäkligt rolig kväll.

Efter att ha väntat ut den långa kön som slingrade sig längst röda mattan utanför Draken kunde jag få smita in i salongen. Jag slog mig ner längst bak och salongen var inte bara fylld med en känsla av förväntansfullhet och möjligtvis de klassiska nervösa svettningarna från regissör, skådespelare och producenter, utan även ångor av parfym. Det brukar irritera mig men just där och då kändes det faktiskt helt rätt. 

Vad var det för film då Louise? ja men Tom of Finland såklart. Dome Karukoski har lyckats göra en otroligt bra film fylld med känslor, humor och ett viktigt budskap. Så därför kommer här nu två tips. Tips nummer 1: om du har möjlighet inför nästa års festival så haffa biljetter till första filmen så snabbt du bara kan. Det är en speciell känsla och ett väldigt bra sätt att komma igång med sitt festivalande. Tips nummer 2: se Tom of Finland. 

Jag vet inte hur det är med er, men jag gillar kontraster. Vill man få en känsla av kontraster på festivalen så kan du exempelvis först gå och se någon av de större filmerna, i mitt fall Tom of Finland. För att sedan gå och se en lite mer stillsam film, i mitt fall Nothing Else. Om Tom of Finland verkligen sparkade igång min festival så vaggade istället Nothing Else sedan in mig i festivalens mjuka armar. För precis så mycket som jag uppskattar en händelserik och blöt fredagsnatt så behöver jag också därefter en mjuk famn och ett lugnt eftermiddagshäng dagen efter. Ett bra sätt att lägga upp festivalen på helt enkelt. 

För den kommande veckan vill jag tipsa er om att gå och se The Nobodies eftersom jag fått höra att det ”är en härlig film" och bekräftar att punken lever än! Mitt spetsade festival öra har även fångat in information om att Raw är en mycket sevärd film. Den kan du se på fredag och jag föreslår då att du ser den med en kompis. Titeln ska nämligen vara en väldigt bra beskrivning av filmen. 

Men framför allt vill jag faktiskt tipsa om att ikväll gå de Bar Talks som sker på Kafé Magasinet. Rykten säger även att Kafé Magasinet ska vara the place to be under festivalen. För förutom intressanta samtal har de också filmrelaterade quiz och poddar. 

 

/Louise 

 

 

Medlemsbloggen

En pitchtävling som inte känns som en tävling

av: Johan Bodell den 30 okt 2019
När jag förra året var en av deltagarna på talangdagarna under Uppsala kortfilmsfestival var en...

Feedback, arbetsmetoder, verktyg och bastubad

av: Lisa Meyer den 26 aug 2019
Under en fantastisk långhelg på Håskö fick jag, tillsammans med deltagare från totalt sex andra...

Inget fan av Bergman!

av: Love Erik Hjertberg den 4 jul 2019
Jag är inget fan av Bergmans filmer men kan heller inte säga motsatsen då jag aldrig har sett någon...

Pitch-tips och speeddating med branschen

av: Gäst den 15 maj 2019
Vi är just hemkomna från fyra dagar av Webisode-workshop i Stockholm. För dig som missat det, är...

Många nya sätt och sidor att se på sitt skapande

av: Gäst den 8 mar 2019
Tankar från Tempo MeetUp 2019 Vi alla människor har ett behov av att känna meningsfullhet och...

Spännande Webisodes-dagar i Norge

av: Gäst den 4 mar 2019
Under fyra intensiva dagar har vi som står bakom webserien Hissvakten, filmskaparna Anna Mercedes...