Inspirerande möten under Tempo Meetup

Inlagt av: Caroline Eriksson 1 Dec 2023

I början av mars fick jag ett mejl från FilmCloud om att jag valts ut som en av två deltagare från Göteborg, som skulle få chansen att åka på Tempo Meetup i Stockholm. Tillsammans med fjorton andra dokumentärfilmare deltog jag i filmvisningar, seminarier och samtal under tre intensiva dagar. Jag har aldrig tidigare varit på Tempo Dokumentärfestival, men som dokumentärfilmare är det en festival jag länge velat besöka. Därför är jag mycket tacksam över att jag äntligen fick möjlighet till det genom FilmCloud.

Branchmingel med samtal på Hornhuset. Foto: Charlotte BerglinNär jag först kom fram till Stockholm och filmkontoret, efter långa tågförseningar, kastades jag rakt in i deltagarpresentationer och visningar av klipp från tidigare eller pågående projekt. Schemat var väldigt tajt och därför fick vi inte chansen att reflektera eller ställa frågor om varandras arbeten under första dagen. Något jag gärna annars hade velat ha mer avsatt tid för.

På schemat ingick bland annat filmvisningar med efterföljande samtal, work in progress och speed-dating med nyckelpersoner i branschen, varav det sistnämnda, enligt mig var en av de mest givande punkterna. Att få chansen att träffa representanter från bland annat SVT, Svenska Filminstitutet och Ylva Swedenborg, publicist på Cinema Sweden kändes väldigt fördelaktigt och uppskattat.

Under work-in-progressblocket presenterade svenska regissörer och producenter sina pågående projekt. Här Stig Björkman (regi) och Stina Gardell (Mantaray film). Foto: Charlotte Berglin

Jag är väldigt glad över att ha fått gå på Sveriges största dokumentärfestival tillsammans med andra dokumentärfilmare från hela landet och för att summera mitt besök på Tempo och upplevelsen av Tempo Meetup skulle jag säga att utbytet mellan deltagarna var mest givande. Jag hade velat ha mer tid för reflektion och samtal oss emellan och ett lite mer flexibelt och valbart schema över aktiviteterna under festivalen. Jag är väldigt tacksam för speed-datingen, men vill också slå ett slag för branschminglet på Hornhuset, där ett öppet samtal om festivalens tema – persona, hölls och man fick möjlighet att mingla och utbyta erfarenheter med andra kreatörer och filmare.

Jag vill säga tack FilmCloud, det var verkligen givande och jag hoppas att många fortsätter att söka och utnyttja den här möjligheten.

Artikelbilden: VR-projektet Future Aleppo. En av Tempo Meetups deltagare Tove Tikkanen provar VR.

 

Medlemsbloggen

Efter min vecka i Odense känner jag mig full av energi och inspiration

av: Ellen Johansson den 19 okt 2023
Jag heter Ellen och jag var på Talent Camp 2023 i Odense.   Den 28e augusti tog jag tåget från...

Dagbok från Directors Village 2023

av: Fredrik Andersson den 2 okt 2023
Fredrik Andersson deltog i utvecklingsprogrammet Directors Village i Roermond i Nederländerna som...

Plötsligt känns långfilmsmanuset inte riktigt lika mycket som ett obestigligt berg!

av: Jimi Vall Peterson den 5 sep 2023
  Vilken ynnest det är att få spendera tid i kreativa rum och i kreativa människors sällskap. Den...

Aldrig var det svårt att kliva upp på morgonen

av: Gäst den 15 aug 2023
På resan över sken solen och Gotland mötte oss med en värme som skulle hålla hela veckan ut från...

Bergmanveckans talangdagar, ett slags vuxenkollo. Jag ska förklara.

av: Gäst den 11 aug 2023
Nu har det gått flera veckor sedan besöket på Fårö. Nästan hela sommaren, eller ja, snarare min...

Det var vi som ledde samtalet dit vi ville. Jag älskade det.

av: taramahmoudi den 7 aug 2023
Jag skriver det här på färjan på väg tillbaka mot Nynäshamn efter en intensiv men otrolig vecka på...