Man och kvinna sitter på en klippa vid stranden på Fårö
Fredrik Andersson och Simone Norberg tar in inspelningsplatsen från "Persona" under Bergmansafari. Foto: Martin Hammar

Skrämmande och spännande på Fårö

Det kan vara lite skrämmande att åka iväg en vecka för att träffa ett 25-tal nya människor, dela stuga med några av dem och dessutom dela sina tankar kring film och visa vad man gör för film.

 

Det är programmet Talangdagarna på Fårö under Bergmanveckan som samlar unga filmskapare från hela Sverige veckan efter midsommar. Efter att pandemin ändrade på omständigheterna kring genomförandet, så är nu veckan tillbaka i sin forna form. Här möter vi filmbransch och filmskapare från hela Sverige och världen. Det fina med Talangdagarna är att vi får ta del av exklusiva möten med Bergmanveckans inbjudna och t ex Ruben Östlund och Ari Aster kommer för ett särskilt möte med filmskaparna i programmet. Det är ett späckat program med samtal, mingel och möten i en sublim Fårönatur med Bergmans ande svävande över alltihop. Här delas det på pasta och ketchup i stugorna och på sitt eget filmskapande i Sudersandsbiografen. Trots att man är många hinner man komma varandra nära och kan knyta många nya kontakter. De har ett stort värde att vidga sitt nätverk och se att andra gör film i andra delar av vårt avlånga land.

Från FilmCloud och Västra Götaland deltog i år Fredrik Andersson som examinerats från YRGO och Filmutbildningen på Göteborgs Folkhögskola och Simone Norberg som examinerats från HDK-Valand film. Det har båda skrivit varsin blogg och delat lite av sina erfarenheter från veckan.

Läs Simones blogg här.

Läs Fredrisk blogg här.