Jovid Eisai med diplom framför vägg med Frames logotyp
Vinnare av FilmCloud Pitch 2022 Jovid Eisai efter att ha mottagit prischeckar på Frames prisutdelningsgala. Foto: Martin Hammar

FilmCloud Pitchs vinnare 2022 hittar sin absurda setup direkt från verkligheten och den egna erfarenheten

Jovid Eisai for upp ur stolen när han hörde juryn utropa honom som mottagare av FilmCloud PITCH pris. Han pitchade sitt projekt på Framefredag på Film i Väst tillsammans med tre andra filmskapare. Efter juryn haft sitt möte och korat honom, fick den jublande publiken på plats vid pitchen reda på att det var Jovid som var vinnaren. Stort jubel blev det även dagen efter i salongen på Bio Roy då han fick gå upp och ta emot prischecken på 25.000 kronor och teknikchecken med 3 dagars teknikpaket från Gotenburg Studios Development, under Frames prisutdelningsgala.

Jury och Jovid
Juryn gratulerar en lycklig Jovid. Foto: Martin Hammar

Årets jury bestod av producent och regissör Samir Arabzadeh och Anna Byvald samt manusförfattaren Lovisa Löwhagen, alla verksamma i filmbranschen i Göteborg. De hade ett svårt val efter att ha sett fyra väl genomförda pitchframträdanden, alla med sina olika styrkor i idé, presentation och angelägenhetsgrad. Fredrik Andersson presenterade sitt relationsdrama ”Den tredje förnedringen”, Vorojan Kayaneh från Uddevalla presenterade sin och Abdullha Alsalems dokumentär ”Accordion” och Olivia Lundell från Herrljunga gjorde en väl sammanhållen  pitch av sin dokumentäridé ”Mellan Världar”. Till slut föll dock juryns val på Jovid Eisai’s ”Scener ur en arbetsmarknad” som handlar om en kille från Afghanistan vars framtid i Sverige hänger på den så kallade gymnasielagen. En situation som Jovid känner allt för väl. 

Olivia pitchar sin film inför juryn bestående av Samir Arabzadeh, Anna Byvald, Lovisa Löwhagen och den nyfikna publiken på Film i Väst.
Olivia Lundell pitchar sin film inför juryn med Samir Arabzadeh, Anna Byvald, Lovisa Löwhagen och den nyfikna publiken på Film i Väst, Kungsgatan. Foto: Martin Hammar

Juryns motivering lyder: Juryn har valt att ge priset till ett projekt med starkt tema och avväpnande humor. Med en absurd setup direkt från verkligheten. Vi ser fram emot att följa nästa steg i utvecklingen av denna egensinniga filmare. Vinnare av FilmCloud Pitch är ”Scener ur en arbetsmarknad” av Jovid Eisai.

Jovid har gjort kortfilm innan och nu på festivalen går hans ”En reklam”. Han har utvecklat sitt filmkunnande på Göthenburgo och Göteborgs Folkhögskola. ”Scener ur en arbetsmarknad” utvecklar och regisserar han tillsammans med regissören Roozbeh Behtaji.

Nu är vi många som är nyfikna på vad det kan bli för film och hoppas såklart att få se den på nästa års Frame Filmfestival.

FilmCloud PITCH genomfördes för 7:e gången på Frame Filmfestival. Det är ett samarbete mellan mellan FilmCloud och Gothenburg Studios Development's verksamhet KinemaLab. Priset består av 25.000 i stipendium från Förvaltningen för kulturutveckling och tre dagars teknik från KinemaLab och Red Rental by Maan.
 

Nyheter