fyra filmbilder och texten new doc
Filmstills ur Bilder av dig, Tzakerni, Hej alla-man babes och Kiosk-Erik.

Västsvenska filmare på New Doc

New Doc är en chans att visa sin film på biograf i Stockholm

 

Just nu pågår Tempo Dokumentärfestival 6–12 mars i Stockholm. En sektion på festivalen heter New Doc och har fokus på nya filmare. FilmCloud har i flera år varit partner i programmet för att stärka möjligheten för nya filmare att visa sina filmer på festival och för publik i salong. New Doc ges i år i tre programblock som alla blir utsålda. De har t o m bytt salong för att få in mer publik. Roligt med stort intresse!

Block tre innehåller av en händelse bara filmare med anknytning till Västra Götaland. Här kan du se Louise Hollerups Bilder av dig, en personlig film om hennes mormor och hennes roll i kolonialisering av Grönland. (FilmCloud projektstöd). Ebba Gustafsson med Tzakerni som är en formsnygg poetisk kollagefilm om Bakris resa från Aleppo till Sverige. (HDK-Valand) Edvin Erixsons med sin närgångna skildring Hej alla-man babes där han berättar om Kim som föddes med en cp-skada, är homosexuell och kristen och nu vill hitta kärleken.(FilmCloud projektstöd, Doc Out West) Clara Noreen med Kiosk-Erik som är en nyfiken film en man som försöker bota sin utbrändhet genom att bygga en kiosk.(FilmCloud projektstöd, fast för annan film). Filmerna går även att se på Draken Film om du har Tempos onlinepass.

New Doc är också en tävling där en jury väljer vem som skall få 40000 kronor i pris.

Samtidigt under festivalen pågår Tempo Meet Up, ett talangprogram som arrangeras av festivalen tillsammans med ett flertal filmregioner. FilmCloud har skickat två deltagare till programmet som nu har set film, träffat bransch och andra filmare i dagarna tre. Denana Arpovic och Olivia Lundell kommer att skriva en blogg om upplevelsen som vi publicerar här framöver.

Läs mer om filmerna i Tempos program.